Πώς θα γνωρίσουν τα μικρά μας την ομορφιά της άγριας φύσης μέσω του παιχνιδιού;

Καθώς τα μικρά μας μεγαλώνουν και αντιλαμβάνονται καλύτερα τον κόσμο γύρω τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η λαχτάρα, η ανυπομονησία και η περιέργειά τους, να «ρουφήξουν» κάθε πληροφορία για το περιβάλλον με το οποίο αλληλεπιδρούν.

Πώς θα γνωρίσουν τα μικρά μας την ομορφιά της άγριας φύσης μέσω του παιχνιδιού;

Βέβαια, έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που εξάπτει περισσότερο τη φαντασία τους, είναι τα μακρινά και ανεξερεύνητα μέρη της Γης, που ακριβώς επειδή δεν τα γνωρίζουν, τους γεννούν διαρκώς απορίες τις οποίες μόνο ένας γενναίος εξερευνητής που τα έχει επισκεφθεί, θα ήταν σε θέση να απαντήσει.

Ναι, είναι απίστευτο πώς τα μικρά μας καταφέρνουν να μας αποστομώνουν με τις απορίες τους! Ωστόσο, ακόμη και αν δεν διαθέτουμε τις γνώσεις για να λύσουμε κάθε τους ερώτημα, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις ερωτήσεις που μας κάνουν τα παιδιά και μέσα από αυτές, να καλλιεργήσουμε την αγάπη τους για τα ζώα και τη φύση. Μπορεί μία οικογενειακή αποστολή στα πιο δύσβατα μέρη της ζούγκλας ή ένα υποβρύχιο ταξίδι στα άδυτα του ωκεανού να μοιάζει ένα άπιαστο όνειρο, όμως μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, έχουμε τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουμε! Να φέρουμε δηλαδή την άγρια φύση στο... σπίτι μας και να γίνουμε φίλοι με τα παράξενα πλάσματα που κατοικούν αυτή τη μυστηριώδη πλευρά της Γης.

Πώς θα το καταφέρουμε; Γνωρίζοντάς τα καλύτερα μέσα από τα ευφάνταστα σετ της νέας σειράς LEGO® Friends Ζούγκλα αλλά και μέσα από τα λόγια των έμπειρων εξερευνητών του National Geographic!



Ακολουθώντας τα βήματα των εξερευνητών

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν είναι καταλληλότερος να περιγράψει το «θαύμα» της φύσης, πέρα από τους ανθρώπους που το έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια. Ακριβώς για αυτό, οι εξερευνητές του National Geographic, οι άνθρωποι που έχουν πάθος για τη φύση και τα ζώα, είναι οι πιο έμπιστοι «συνοδοιπόροι» για το νοητό ταξίδι που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε και εκείνοι που με τις αφηγήσεις τους, θα οδηγήσουν εμάς και τα μικρά μας σε απάτητα μονοπάτια! Μέσα από μία σειρά διασκεδαστικών βίντεο που δημιούργησε η LEGO®, οι εξερευνητές του National Geographic μοιράζονται μαζί μας περιπετειώδης ιστορίες, «μυστικά» του επαγγέλματος, καθώς και τις λύσεις που έχουν βρει για την προστασία του πλανήτη μας, δίνοντάς μας έτσι μία καλύτερη εικόνα για την άγρια ζωή αλλά και για την εξερεύνησή της. Ακόμη και αν τα βίντεο έχουν μικρή διάρκεια, είναι βέβαιο πως θα δώσουν τροφή για να ακολουθήσουν ατελείωτες συζητήσεις παρέα με τα μικρά μας!



Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές εν δράση

Mπορούν τα ζώα που γεννιούνται σε αιχμαλωσία να επιστρέψουν στην άγρια φύση; Άραγε, υπάρχουν πλάσματα που κανείς δεν έχει δει ποτέ; Πώς θα καταφέρουμε να βάλουμε όριο σε έναν άτακτο... ελέφαντα; Σε περίπτωση που έχετε ξανακούσει τις παραπάνω ερωτήσεις ή έστω κάποιες παρόμοιες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστείτε τα βίντεο με τα μικρά σας! Μέσα από αυτά, θα μάθουν πως η απελευθέρωση ενός πάντα είναι μία τεράστια πρόκληση για τους οικολόγους, αφού χρειάζεται να βρεθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον με άφθονο μπαμπού και κρυψώνες για τα μωρά πάντα, πως το το 80% των ωκεανών παραμένει ακόμη ανεξερεύνητο και πως ένα σμήνος από μικροσκοπικές μέλισσες, μπορεί όντως να βάλει στη θέση του έναν ζωηρό ελέφαντα. Έτσι, όχι μόνο θα λυθούν οι απορίες που πιθανόν έχουν ήδη, αλλά θα διεγείρουμε το ενδιαφέρον και τη διάθεσή τους για πολλές παραπάνω! Επιπλέον, μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία ακόμη πιο διασκεδαστική, βάζοντας στο... παιχνίδι τα LEGO® σετ «Διάσωση Μωρού Ελέφαντα στη Ζούγκλα», «Δεντρόσπιτο των Πάντα στη Ζούγκλα», «Βάση Διάσωσης στη Ζούγκλα» και «Διάσωση Τίγρης με Αερόστατο στη Ζούγκλα», τα οποία θα βοηθήσουν τα μικρά μας να φέρουν στην επιφάνεια τον μικρό εξερευνητή που κρύβουν μέσα τους!



Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όσο πιο σύντομα έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και τα πλάσματα που την κατοικούν, τόσο πιο άνετα θα ακολουθήσουν έναν ευσυνείδητο τρόπο ζωής μεγαλώνοντας. Μέσα από τις ιστορίες των εξερευνητών του National Geographic θα μάθουν πως η αγάπη μας για τον πλανήτη, είναι αυτή που μας δίνει το κίνητρο να βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις για κάθε πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved