Νέα ανακάλυψη για τα παιδιά που έχουν εύθραυστα οστά

Μια νέα ανακάλυψη έγινε από τους ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σεφιλντ , η οποία θα βοηθήσει πολύ τα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο των ευθραύστων οστών, γνωστό και ως osteogenesis imperfecta.

Νέα ανακάλυψη για τα παιδιά που έχουν εύθραυστα οστά

Η πάθηση αυτή είναι μια εκ γενετής διαταραχή . Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό γεννιούνται με ελαττωματικό συνδετικό ιστό ,εξαιτίας της ανεπάρκειας του κολλαγόνου τύπου Ι. Υπάρχουν 8 είδη αυτής της πάθησης και τα συμπτώματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία θεραπεία για αυτή την πάθηση.

Η μελέτη όμως που έγινε τώρα με ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποίησαν, μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο καταγμάτων. Μάλιστα σε δοκιμαστική θεραπεία που έγινε σε παιδιά ηλικίας 4 έως και 15 ετών, τα οποία έκαναν χρήση αυτού του φαρμάκου για περίπου 6 εβδομάδες έδειξε ότι οι καμπύλες που δείχνουν τα ποσοστά για τον κίνδυνο καταγμάτων, είχαν κατέβει.

Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να δείξουν πόσο καλή είναι η επιλογή και η χρήση του φαρμάκου ριζεδρονάτη. Κάθε άλλο φάρμακο για αυτή την περίπτωση χορηγείται μόνο όταν ο ασθενής πάει στο νοσοκομείο, ενώ τη ριζεδρονάτη μπορεί να την δώσει ο γονιός στο παιδί του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved