Κορονοϊός: Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ στην Αττική – Μία ανάσα πριν τα νέα μέτρα

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, αναγκάζει σε καθημερινή βάση τους ειδικούς, να κάνουν εκκλήσεις στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών στη χώρα μας να ελέγξουν την επιδημία κορονοϊού στη χώρα, κυρίως στην Αττική, και να διασφαλίσουν τη νοσηλεία των ασθενών στο σύστημα υγείας.

Η κατάσταση, ειδικά στην Αττική, είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική, κυρίως γιατί όπως τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έχουν διπλασιαστεί μέσα στον Σεπτέμβριο, φτάνοντας σε επίπεδα… Απριλίου.

Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε άλλα 358 περιστατικά από τα οποία τα 194 εντοπίστηκαν στην Αττική, η οποία βρίσκεται σύμφωνα με τους επιστήμονες στο όριο του συναγερμού και της λήψης νέων μέτρων. Και στο λεκανοπέδιο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο, κοντά στα 200 ημερησίως, δίνοντας στη συγκεκριμένη περιφέρεια την αρνητική πρωτιά πανελλαδικά σε ό,τι αφορά το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού, και με τεράστια απόσταση από τις άλλες περιοχές. Για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη καταγράφει πλέον μικρό αριθμό θετικών κρουσμάτων, χθες ήταν 10, έχοντας πλέον αντιμετωπίσει το δυνατό κύμα του περασμένου Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved