Να πώς θα αφαιρέσουν οι μαμάδες την κολλημένη τσίχλα από ρούχα & παπούτσια

Χρήσιμα tips για να βγάλετε την τσίχλα από οπουδήποτε χωρίς να ταλαιπωρηθείτε

Να πώς θα αφαιρέσουν οι μαμάδες την κολλημένη τσίχλα από ρούχα & παπούτσια

Πόσες φορές προσπαθήσατε να απομακρύνετε τσίχλα που έχει κολλήσει στα ρούχα ή το παπούτσι σας χωρίς θεαματικά αποτελέσματα;

Για να μην αναφερθούμε στα μαλλιά ή το χαλί όπου η τσίχλα όχι μόνο δεν βγαίνει αλλά κολλάει περισσότερο. Κι όμως υπάρχουν τρόποι να την αφαιρέσετε χωρίς να προκληθεί …καταστροφή.

Έχουμε και λέμε:

Μαλλιά

Όσοι έχουν παιδιά και μάλιστα κορίτσια γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι να κολλήσει μια τσίχλα στα μαλλιά τους. Σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι μία: φυστικοβούτυρο. Το απλώνετε πάνω και γύρω από την τσίχλα και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να την αφαιρέσετε. Εξίσου καλή δουλειά κάνει η βαζελίνη, το φυτικό λάδι ακόμα και η οδοντόκρεμα.

Ρούχα

Μόλις αντιληφθείτε ότι κόλλησε τσίχλα στα ρούχα σας, βγάλτε με τα δάχτυλά σας όσο το δυνατόν περισσότερη τσίχλα και στη συνέχεια, βάλτε μερικά παγάκια σε μια σακούλα κατάψυξης και τοποθετήστε την πάνω στο ύφασμα με την τσίχλα.Εναλλακτικά μπορείτε να ζεστάνετε ξύδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί, βουτήξτε μια οδοντόβουρτσα και τρίψτε το λερωμένο ρούχο. Στη συνέχεια το ξεπλένετε με κρύο νερό.

Παπούτσια

Εάν φτάσατε στο σπίτι και ανακαλύψετε ότι έχετε πατήσει τσίχλα τοποθετήστε πάγο στο σημείο χωρίς να έρθει σε επαφή με το ύφασμα. Εναλλακτικά αφήνετε την τσίχλα να σκληρύνει και την αφαιρείτε με ένα μαχαίρι.

Χαλιά

Ο πάγος για άλλη μια φορά θα «σώσει» το χαλί σας εφόσον έχει κολλήσει τσίχλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, περιμένετε δηλαδή να σκληρύνει καλά πριν επιχειρήσετε να την απομακρύνετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι για να αποδυναμώσετε την τσίχλα και να διευκολύνετε την αφαίρεση. Περιμένετε περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την. Καθαρίστε το χαλί με σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό για να φύγουν υπολείμματα τσίχλας αλλά και λαδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved