Η Κουκουβάγια Βάγια μαθαίνει στα παιδιά για τον κορονοϊό

Λίγο πριν επιστρέψουν τα παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών στο σχολείο (τα παιδιά των παιδικών σταθμών γύρισαν), ας μάθουν περισσότερα πράγματα για τον κορονοϊό μέσα από τα βίντεο της Βάγιας της Κουκουβάγιας.

Η Κουκουβάγια Βάγια μαθαίνει στα παιδιά για τον κορονοϊό

Η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Νοσηλευτικής και το Εργαστήριο Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών για ενημέρωση στην πρωτόγνωρη αυτή περίοδο της πανδημίας COVID-19, δημιούργησαν την ιστορία της Βάγιας Κουκουβάγιας.

Σε ένα πολύχρωμο παραμύθι η νοσηλεύτρια Βάγια Κουκουβάγια, εξηγεί στη μικρή γατούλα Μυρτώ τι είναι ο κορονοϊος και πώς μπορεί να προστατευτεί εκείνη και η οικογένεια της προκειμένου να παραμείνουν υγιείς.

Η ιστορία είναι γραμμένη υπό μορφή ποιήματος και οι δημιουργοί ευελπιστούν το παραμύθι αυτό να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα των γονέων για την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των παιδιών τους.

«Η γατούλα η Μυρτώ με την πιτζάμα την καρώ,
έμεινε μέσα στο σπίτι
για όσο έπρεπε καιρό
ώστε να είναι ασφαλής
από τον κορονοϊό.
Μα ήρθε επιτέλους η στιγμή
που από το σπίτι της θα βγει.
Πριν ξεκινήσει όμως γι'αυτό,
το αποφάσισε η Μυρτώ,
τη φίλης Βάγια να ρωτήσει
ποιες συμβουλές να ακολουθήσει
για να μείνει ασφαλής...»

Τα γραφικά κινούμενα σχέδια, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξηγήσετε στα παιδιά μικρότερης ηλικίας, τι είναι ο κορονοϊός.

Δείτε τα βίντεο μαζί με τα παιδιά σας με την ιστορία της γατούλας της Μυρτώς, παρακάτω:

1ο μέρος:



2ο μέρος:



back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved