Συγνώμη από τον δικαστή που επέβαλε 31 ημέρες φυλάκιση στον δάσκαλο - βιαστή. Η υπόθεση ανοίγει ξανά

Μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε με την απόφασή του να επιβάλλει μόνο  31 ημέρες φυλάκισης στο βιαστή μιας 14χρονης,  ο δικαστής Τζ. Τοντ Μπο βγήκε δημόσια να ζητήσει συγγνώμη και ανέφερε πως θα επανεξετάσει την υπόθεση.

Συγνώμη από τον δικαστή που επέβαλε 31 ημέρες φυλάκιση στον δάσκαλο - βιαστή. Η υπόθεση ανοίγει ξανά

Θυμωμένοι βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι στη Μοντάνα εναντίον του δικαστή για να διαμαρτυρηθούν για την ποινή που επέβαλε στο βιαστή της 14χρονης Σερίς Μοράλες, η οποία αυτοκτόνησε τρία χρόνια μετά αφού είδε πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Οι διαμαρτυρόμενοι μάζεψαν πάνω από 30.000 υπογραφές στο ίντερνετ.

Ο δικαστής Τζ. Τοντ Μπο καταδίκασε τον καθηγητή Στέισι Ράμπολντ σε κάθειρξη 15 ετών, έπειτα από ομολογία ότι βίασε την ανήλικη Σερίς Μοράλες. Αμέσως μετά ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής, επιβάλλοντάς του μόνο 31 ημέρες φυλάκισης.
Στην επιβολή της ποινής, ο δικαστής είχε δηλώσει ότι η 14χρονη «φαινόταν μεγαλύτερη από την πραγματική ηλικία της» και ότι «είχε εξίσου τον έλεγχο» με τον δράστη.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε είπε: «Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν ή τι προσπαθούσα να πω. Ήταν μια βλακεία, ένα λάθος». Ζήτησε συγγνώμη για τη πράξη του.

Το σχολείο είχε απαγορέψει στον καθηγητή, τέσσερα χρόνια πριν βιάσει την ανήλικη, να αγγίζει ή να βρίσκεται μόνος του με κοπέλες μαθήτριες.

Η μαμά της είπε πως ένα μεγάλο ρόλο στην αυτοκτονία της, έπαιξε ο βιασμός της τρία χρόνια πριν. Η υπόθεση θα ανοίξει ξανά για να επανεξεταστεί και να δοθεί η ανάλογη ποινή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved