Συνελήφθη διευθύντρια ορφανοτροφείου για διακίνηση παιδιών

Η Κυβέρνηση του Λάγος στη Νιγηρία, έσωσε 25 παιδιά από μια πανούργα διευθύντρια ορφανοτροφείου η οποία τα διακινούσε στήνοντας παράνομες υιοθεσίες, ενώ γίνονται προσπάθειες να βρεθούν και δυο ακόμη παιδιά που αγνοούνται.

Συνελήφθη διευθύντρια ορφανοτροφείου για διακίνηση παιδιών

Η αδίστακτη γυναίκα διεύθυνε στη περιοχή του Λάγος ένα ορφανοτροφείο ονόματι «Σεν Στίβεν - Φιλανθρωπική Δωρεά», το οποίο αποδείχθηκε παράνομο και από τις έρευνες που διεξήχθησαν οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως ήταν «βιτρίνα» για κάποια άλλη παράνομη επιχείρηση που κατείχε. Τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, ηλικίας τριών μηνών με 12 ετών, τα παραχωρούσε η ίδια αυτοβούλως για υιοθεσία έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ο διευθυντής της Αστυνομίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά από έρευνα, ανακαλύφθηκε πως η διευθύντρια διακινούσε 27 παιδιά και τα κρατούσε σε ένα δωμάτιο. Μπορέσαμε να σώσουμε τρία βρέφη, ηλικίας τριών με έξι μηνών και 22 άλλα παιδιά. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να βρεθούν και τα άλλα δύο παιδιά».

Οι έρευνες επίσης έδειξαν πως δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα αρχεία για το κάθε παιδί ή ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκαν στο ορφανοτροφείο.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και θα γίνει δίκη εις βάρος της ενώ τα παιδιά επιμελείται προσωρινά η κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε πως όσοι κατέχουν παράνομα ορφανοτροφεία στη χώρα θα συλλαμβάνονται και θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved