Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μαθήματα Θεραπευτικής Ιππασίας για τα παιδιά των ειδικών σχολείων

Μια μεγάλη κίνηση ανθρωπιάς κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα Θεραπευτικής Ιππασίας σε μαθητές Ειδικών Σχολείων, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μαθήματα Θεραπευτικής Ιππασίας για τα παιδιά των ειδικών σχολείων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας (Club Sheval), για πρώτη φορά θα συνεργαστούν για να προσφέρουν έξι μήνες και δυο φορές την εβδομάδα, μαθήματα Θεραπευτικής Ιππασίας.

Η Θεραπευτική Ιππασία είναι μια εναλλακτική μορφή αποκατάστασης, στην οποία το άλογο λειτουργεί ως θεραπευτής και φίλος του ανθρώπου βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων ενώ ενισχύει την αυτονομία και την αυτοπεποίθηση σε άτομα με αναπηρία.
Το άλογο γίνεται η προέκταση του ανθρώπινου σώματος και με τον βηματισμό του, που θυμίζει ανθρώπινο, μεταφέρει στο σώμα αυτού που το ιππεύει, την αίσθηση κανονικού βηματισμού με φυσιολογική κινητικότητα. Η Θεραπευτική Ιππασία θα αποτελέσει μια ομαδική δουλειά, μέσα από εξειδικευμένο προσωπικό σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους.

Ο Αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης Αντώνης Καρούμπης σημείωσε ότι «το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας διαθέτει την τεχνογνωσία και προσφέρει τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό και τα άλογα προκειμένου να λειτουργήσει το πρόγραμμα της Θεραπευτικής Ιππασίας για τις ανάγκες των τριών ειδικών σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέχοντας δωρεάν μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα για έξι μήνες σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς και αθλητές».

Η ανακοίνωση της συνεργασίας υλοποιήθηκε με αφορμή το 1ο Grand Prix Ιππασίας το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του κεντρικού Δήμου και θα διεξαχθεί στη Νέα Ραιδεστό, από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου. Αθλητές θα συμμετάσχουν από τη Σουηδία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved