Αυτές είναι οι 8 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ειδικά για εμάς τους Έλληνες, που οι παραλίες είναι… η φύση μας, φαντάζει δύσκολο να «ορίσουμε» τι σημαίνει «παράξενη» παραλία.

Αυτές είναι οι 8 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Όμως ο πλανήτης κρύβει τόσες ομορφιές και έχει τέτοια ποικιλομορφία, που -κι όμως- υπάρχουν τοπία που όντως μοιάζουν παράξενα και μοναδικά.

Το τρίπτυχο άμμος-βότσαλο-βράχος είναι ίσως το βασικότερο για την ύπαρξη παραλίας, όμως υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να συνθέσουν ένα μέρος και να το κάνουν μοναδικό. Για παράδειγμα, το χρώμα της άμμου, το αν τα βότσαλα είναι μικρά ή μεγάλα, αν τα βράχια είναι απόκρημνα ή ομαλά και τόσες άλλες παραλλαγές που το ανθρώπινο μυαλό δύσκολα μπορεί να φανταστεί -είναι μια από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που η κλισέ έκφραση «η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία», βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, καθώς πολύ απλά, δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί πως αυτό που αντικρίζει είναι πραγματικότητα. Ας δούμε παρακάτω φωτογραφίες από οκτώ παράξενες παραλίες σε όλο τον κόσμο -μεταξύ αυτών και δύο ελληνικές.

Whitehaven Beach, Αυστραλία, Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος

Σε ένα από τα «θαύματα» της φύσης και του πλανήτη μας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στα ανοιχτά της Αυστραλίας, σχηματίζεται μια απίστευτη παραλία. Ολόλευκη άμμος μέσα σε τιρκουάζ νερά, σε σχηματισμούς που δεν μπορείς να καταλάβεις και να ξεχωρίσεις αν πρόκειται για ακτή ή θάλασσα. Συνολικά εκτείνεται σε μήκος επτά χιλιομέτρων, ενώ η ολόλευκη άμμος, που μοιάζει με… άχνη ζάχαρη, περιβάλλεται από τροπική βλάστηση, συνθέτοντας μια εικόνα που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved