Γιορτή της Μητέρας: Ποιες διάσημες Ελληνίδες απέκτησαν παιδί με υιοθεσία (pics)

H υιοθεσία ήταν μια συνειδητή πράξη και μια επιλογή ζωής.

Οι γυναίκες που καταφέρνουν να βιώσουν τη μητρότητα νιώθουν ευλογημένες. Όσες μάλιστα δυσκολεύτηκαν ν’ αποκτήσουν παιδί, αισθάνονται διπλά τυχερές καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο.

Υπάρχει όμως και γυναίκες που παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσαν να έχουν ένα βιολογικό παιδί κι αποφάσισαν μετά από ώριμη σκέψη, να υιοθετήσουν.

Η υιοθεσίαδεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, υπομονή και πολλά ψυχικά αποθέματα. Γι΄αυτό κι όσοι τελικά καταφέρνουν να αποκτήσουν παιδί με υιοθεσία νιώθουν την ανάγκη να σταθούν αντάξιοι του θεόσταλτου αυτού δώρου που ήρθε στη ζωή τους .

Σήμερα λοιπόν με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας στις 10 Μαϊου, θυμόμαστε τις διάσημες Ελληνίδες που βίωσαν τη μητρότητα μέσω της υιοθεσίας.

Η Μιμή Ντενίση, η Βίκυ Βολιώτη, η Έλενα Ακρίτα, η Ελένη Καλογεροπούλου και η Νία Βαρντάλος, έχουν μιλήσει δημόσια για την απόφασή τους να υιοθετήσουν παιδί λέγοντας ότι ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής τους.

Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση είναι πολύ δεμένη με την κόρη της Μαριτίνα η οποία σπουδάζει στην Κύπρο.

Tην υιοθέτησε όταν ήταν μωρό και της μίλησε για την υιοθεσία σε ηλικία δύο ετών. «Η κόρη μου είναι ο θησαυρός της ζωής μου και δεν με νοιάζει που την έχω μόνη μου, είναι πιο δικιά μου. Ήταν κακό το timing και δεν έκανα παιδί στο παρελθόν.Δεν ήταν απόφαση. Μερικά πράγματα στη ζωή είναι εκ θεού. Είναι μοιραίο να γίνουν. Αυτό το πιστεύω για πολλά. Ο προορισμός μου στη ζωή ήταν να έχω αυτό το παιδί. Μακάρι να είχα το περιθώριο να πήγαινα σε τρεις χώρες και να αποκτούσα άλλα δέκα παιδιά. Η υιοθεσία είναι το πιο ιερό πράγμα», είχε πει η ηθοποιός στο παρελθόν μιλώντας στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα».

Βίκυ Βολιώτη

Η Βίκυ Βολιώτη και ο σύζυγός της Σίμος Σαρκετζής υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι από την Αιθιοπία. Για τη ηθοποιό η υιοθεσία ήταν κάτι το πολύ φυσικό. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει σε συνέντευξή της στην Αγορά (2017) «το θεωρούσα πιο πιθανό να υιοθετήσω ένα παιδί από το να αποκτήσω ένα βιολογικό, δικό μου παιδί. Μου φαινόταν τρελό ότι υπήρχαν παιδιά στον κόσμο που για κάποιους λόγους μένουν χωρίς γονείς. Κάποτε κατάλαβα ότι το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η γραφειοκρατία, αλλά το γεγονός ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά μωρά ελεύθερα προς υιοθεσία. Η Αιθιοπία ήταν πάντα μία χώρα όπου ήθελα να πάω, που για κάποιον λόγο με γοητεύει πολύ η ιστορία της, συν το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο κάποιες χώρες της Άπω Ανατολής είχαν κλείσει τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πάρεις παιδιά από εκεί. Ο φάκελος υιοθεσίας έγινε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια κάναμε κάποια ταξίδια με τον Σίμο στην Αιθιοπία. Την Άννα την πρωτοπήρα αγκαλιά όταν ήταν 30 ημερών. Στην Ελλάδα ήρθαμε και οι τρεις όταν ήταν οκτώ μηνών».

Έλενα Ακρίτα

Η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα υιοθέτησε τον γιο της Παύλο όταν ήταν 3 μηνών. Μιλώντας ανοιχτά για το θέμα της υιοθεσίας παλιότερα στην κυπριακή εκπομπή «Τετ α τετ» είχε αποκαλύψει ότι απέφευγε να μιλάει για την υιοθεσία του γιου της.

«Μέχρι τα 18 του, αυτό ήταν ένα θέμα που δεν το ανέφερα ποτέ. Αυτό έκανα και στις συνεντεύξεις που έδινα. Τους έλεγα μπορείτε να με ρωτήσετε για όλα, αλλά να μην αναφερθεί πουθενά η λέξη υιοθεσία, μέχρι να ενηλικιωθεί ο γιος μου.Τώρα, από τη στιγμή που ενηλικιώθηκε, έχω και τη δική του συναίνεση, ως ενήλικας που είναι, και μπορώ να μιλήσω» είχε πει χαρακτηριστικά .

Η ίδια πήρε την απόφαση και μίλησε στον γιο της ότι ήταν υιοθετημένος στην ηλικία των 5 ετών καθώς δεν ήθελε με τίποτα να πάει δημοτικό και να το ακούσει από κάποιο άλλο παιδί.

Εκείνο δε που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή της ήταν μια συζήτηση που είχε μαζί του. Μιλούσαν για την βιολογική του μητέρα, ότι μπορεί να πάει να τη συναντήσει και εκείνος την ρώτησε πώς να την αποκαλεί. Του είχε πει « όπως σου βγει και όπως θέλεις!». Ο γιος της τότε της απάντησε: « Θα τη λέω κυρία, γιατί η μαμά μου είσαι εσύ!». Η συγκίνησή της ήταν μεγάλη και όπως ανέφερε εκείνη τη στιγμή δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

ΕλένηΚαλογεροπούλου

Χρόνια σκεφτόταν την υιοθεσία η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου και τελικά κίνησε τις διαδικασίες όταν ένας συνάδελφος της είπε ότι στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα υπήρχε ένα αγοράκι, πέντε χρονών. «Ομολογώ ότι το αγοράκι αυτό το ερωτεύτηκα από το όνομά του, Μύρωνας», είχε πει στα «ΝΕΑ».

Το παιδί, που ήταν πέντε ετών, είχε ένα χρόνιο νόσημα πλήρως αντιμετωπίσιμο, αλλά αυτό για άλλους υποψήφιους θετούς γονείς ήταν ανασταλτικός παράγοντας.

Το γεγονός επίσης ότι ήταν ανύπαντρη μητέρα, πίστευε ότι θα μπορούσε να παίξει αρνητικό ρόλο αλλά οι φόβοι της διαψεύστηκαν. Το παιδί το γνώρισε όταν πια είχε τελειώσει η αξιολόγησή της. «Δεν περίμενα πολύ καιρό. Όλη η διαδικασία έγινε μέσα σε οκτώ μήνες, κι αυτό γιατί το παιδί ήταν μεγάλο και με πρόβλημα υγείας. Δεν θέλω να ωραιοποιώ τα πράγματα. Το να μένει ένα παιδί στο ίδρυμα από τριών μηνών έως πέντε ετών μοιραία ενέχει έντονο το στοιχείο του ιδρυματισμού. Γι' αυτό και οι θετοί γονείς θα πρέπει να είναι δυνατοί και αποφασισμένοι, να συμβουλευθούν τους ειδικούς για να μπορέσουν να βοηθήσουν το παιδί. Εγώ έδωσα μαζί με τον Μύρωνα τη μάχη και την κερδίσαμε 100%» είχε τονίσει η δημοσιογράφος.

Νία Βαρντάλος

Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Νία Βαρντάλος προσπαθούσε επί 10 χρόνια να αποκτήσει παιδί. Δεν τα κατάφερε και έτσι υιοθέτησε ένα κοριτσάκι ηλικίας τριών ετών. Μάλιστα όλη αυτή την εμπειρία την μετέφερε στο βιβλίο της “Instant Mom” που κυκλοφόρησε το 2013 περιγράφοντας πώς πήρε την απόφαση και πώς αντέδρασε όταν είδε την μικρή για πρώτη φορά. Επίσης, παροτρύνει τα ζευγάρια που δεν μπορούν ν’ αποκτήσουν βιολογικό παιδί να σκεφτούν το ενδεχόμενο της υιοθεσίας. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο «Εγώ» είχε περιγράψει την στιγμή που την πρωτοείδε: «Εξεπλάγην επειδή δεν μου είπε τίποτα. Με κοίταξε μόνο με τα καστανά πανέμορφα μάτια της, τα οποία ήταν γεμάτα ελπίδα, εμπιστοσύνη και αγάπη. Απλά αγάπη. Η μόνη μου σκέψη ήταν «σε βρήκα». Προσπαθούσα δέκα χρόνια να γίνω μητέρα και τότε ήρθε εκείνη».

Περισσότερα άρθρα για τη Γιορτή της Μητέρας δείτε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved