Μαμάδες εν δράσει: Τα SOS της νέας καθημερινότητας

Μαμάδες εν δράσει: Τα SOS της νέας καθημερινότητας

Η καθημερινότητα μιας μαμάς είναι σίγουρα απαιτητική, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη μας τα νέα δεδομένα στη ζωή μας! Από τη μία πλευρά η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση και από την άλλη, τα καθημερινά απρόοπτα, οι μικρές «ατυχίες» που μας βγάζουν εκτός προγράμματος και μας κάνουν να τρέχουμε -κυριολεκτικά και μεταφορικά- να διορθώσουμε καταστάσεις, να προλάβουμε τα πάντα και φυσικά, να ικανοποιήσουμε την οικογένεια και δη, τα μικρά μας!

Από το να ξεχάσεις να πάρεις τα υλικά για τη συνταγή που έχεις υποσχεθεί στα παιδιά σου μέχρι να χρειαστείς βρεφικά είδη το βράδυ. Η λίστα με τα όσα μπορούν να σε αποσυντονίσουν και να σε κάνουν να τρέχεις, είναι μεγάλη! Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι τελικά, δεν χρειαστήκαμε πολύ χρόνο για να μάθουμε τα SOS της νέας καθημερινότητας -ακόμη και αν έπρεπε να στραφούμε λίγο περισσότερο στην τεχνολογία για να τα καταφέρουμε. Κάθε απρόοπτο υπήρξε και ένα μικρό «μάθημα» για εμάς και κάπως έτσι, μπορούμε να συνεχίζουμε να είμαστε μαμάδες εν δράσει, από το πρωί μέχρι το βράδυ, όμως περισσότερο οργανωμένες και καλύτερα προετοιμασμένες για κάθε απρόοπτο που μπορεί να επιφυλάσσει η ζωή στο σπίτι!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να κάνεις την οικογενειακή σου καθημερινότητα λιγότερο αγχωτική και πιο εύκολη, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τα δικά μας everyday hacks. Είμαστε σίγουρες ότι θα αποδειχθούν πολύτιμα και για εσένα!

ΝικολέτταΡάλλη: Όταν ακόμη και τα βρεφικά είδη έρχονται σε χρόνο «ντετέ» στην πόρτα σου

Γράφοντας κατά καιρούς για αγαπημένες μου συνήθειες μέσα από το Mothersblog.gr, απορώ πώς παρέλειψα να σας αναφέρω μια από τις πλέον λατρεμένες και πιο σημαντικές για την καθημερινότητά μου. Το efood φυσικά το γνωρίζουμε όλοι -και εγώ ακόμη καλύτερα, μιας μπορώ να πω ότι έχω δημιουργήσει μαζί του μία… σχέση ζωής! Ειλικρινά, με έχει συντροφεύσει σε κάθε πόλη που χρειάστηκε να βρεθώ για λόγους εργασίας και φυσικά, σε διακοπές και πολλά βραδιά που αισθανόμουν απίστευτα κουρασμένη για να μαγειρέψω.

Αυτό όμως που πραγματικά με εντυπωσίασε τον τελευταίο καιρό, είναι το νέο efood market! Μαναβική, ψώνια της ημέρας, καθαριστικά για το σπίτι ΚΑΙ τα πάντα για τη βρεφική τροφή και φροντίδα. Αν είσαι και εσύ νέα μαμά, μπορείς να καταλάβεις τη χαρά που πήρα όταν συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να παραγγείλω από το κινητό μου τα βρεφικά είδη που χρειαζόμουν, χωρίς καν να βγω από το σπίτι και μάλιστα, ακόμη και το βράδυ! Κάθε φορά που χρειάζομαι, λοιπόν, κάτι εκτάκτως για το μωρό μου και δεν έχω προλάβει να το πάρω από το σούπερ μάρκετ, μπαίνω στο app, παραγγέλνω ό,τι χρειάζομαι και σε 25 λεπτά έχω τα πάντα στην πόρτα μου. Και αυτό είναι ένα hack που σίγουρα έχει κάνει την καθημερινότητά μου πιο εύκολη τις τελευταίες ημέρες! Δοκιμάστε το και εσύ και θα με θυμηθείς!

ΔέσποιναΚαμπούρη: Όταν θέλουν γλυκό αλλά δεν έχω υλικά και είναι Κυριακή!

«Μαμά θα μας φτιάξεις ένα ωραίο γλυκάκι;», ακούω τη μεγάλη μου κόρη να μου λέει σε ένα διάλειμμα από το διάβασμα. Η Έλενα σπάνια ζητάει γλυκά. Άρα είναι επιτακτική ανάγκη να μην της χαλάσω το χατίρι. Διάβασμα, μελέτη, τηλεκπαίδευση, κλεισούρα. Το λιγότερο μου μπορώ να κάνω για το κορίτσι μου είναι το αγαπημένο της γλυκό, για να νιώσει μια Κυριακή, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι. Τσουπ όμως, πετάγεται και η μικρή. «Μαμά κι εγώ θέλω γλυκό! Ακούς; Σοκολατένιο παρακαλώ». Η μικρή είναι τσαούσα και φυσικά, ζητάει πιο συχνά λιχουδιές, οπότε δεν θα είναι κάτι καινούργιο για εκείνη ένα σοκολατένιο brownies στα γρήγορα.

Όπως και να έχει, πρέπει να φτιάξω σοκολατένιο γλυκό… ο κόσμος να χαλάσει. Ανοίγω με αγωνία τα ντουλάπια για να βρω τα απαραίτητα υλικά. Από μέσα μου παρακαλάω να τα έχω όλα γιατί είναι Κυριακή και τα μαγαζιά είμαι κλειστά. Η τύχη όμως, δεν είναι μαζί μου. Μου λείπει baking powder! Παθαίνω απελπισία που δεν είχα προβλέψει να πάρω ένα φακελάκι baking powder από το σούπερ μάρκετ την προηγούμενη εβδομάδα. Αποφασίζω να κάνω «απατεωνιά». Το σχέδιο δράσης έχει ως εξής: Θα παραγγείλω online ένα σοκολατένιο γλυκό από ένα ζαχαροπλαστείο, θα το παραλάβω, θα πετάξω τη συσκευασία και θα τους το σερβίρω σαν home made!

Μπαίνω, λοιπόν, στο efood. Σκρολάρω. Ώπα! Τι βλέπουν τα ματάκια μου; efood market! Έχει και κατηγορίες προϊόντων: Βρεφικά, κατοικίδια, γαλακτοκομικά, πρώτης ανάγκης! Ψάχνω και βρίσκω είδη ζαχαροπλαστικής. Ναι! Βρήκα και baking powder και μαργαρίνη και βανίλιες και αβγά και φρέσκο γάλα. Πετάει η ομάδα! Παραγγέλνω και σε 25 λεπτά έρχεται ο διανομέας έξω από την πόρτα μου, με τα προϊόντα που πριν λίγο διάλεξα. Ξεκινάω την παρασκευή του γλυκού μου και κάπως έτσι, η Κυριακή μας γίνεται πιο όμορφη, πιο γλυκιά και πιο λαχταριστή! Τόσο γρήγορα και τόσο απλά!

Μαρία Λουίζα Βούρου

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, τα απρόοπτα που μπορούν να ταράξουν την καθημερινότητα στο σπίτι είναι πολλά. Το ίδιο όμως και οι επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου πλέον. Και το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι ειδική στην τεχνολογία, για να μπορέσεις να κάνεις τη ζωή εντός λίγο πιο άνετη και εύκολη. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, αρκεί το «άγγιγμα» της οθόνης του κινητού σου για να προφέρεις ένα ακόμη χαμόγελο στα μικρά σου και φυσικά, για να μην επιβαρύνεις περισσότερο το ήδη έντονο πρόγραμμά σου. Το σίγουρο είναι πως για κάθε μαμά εν δράσει εκεί έξω, η δυνατότητα του να φέρνει το μίνι μάρκετ στην πόρτα της, όποια ώρα της ημέρας θέλει, είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμο! Είναι μία «λύση» που μας λύνει τα χέρια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved