UNICEF: 6,6 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία έχουν ανάγκη την βοήθεια όλων μας

Ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός παιδιών που ζουν στην Συρία έχουν ανάγκη από βοήθεια καταγγέλλει η Unicef, ενώ κινδυνεύουν -εν έτει 2014- από ασθένειες όπως η πολυομελίτιδα.

UNICEF:  6,6 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία έχουν ανάγκη την βοήθεια όλων μας

Συγκεκριμένα 6,6 εκατομμύρια παιδιά θύματα της κρίσης στη Συρία έχουν ανάγκη από βοήθεια, ανακοίνωσε η Unicef, η οποία εκφράζει φόβους ότι λόγω έλλειψης πόρων θα αναγκαστεί να μειώσει τη βοήθειά που παρέχει.

«Είναι ένας τρομακτικός αριθμός ο οποίος αυξάνεται πολύ, πολύ γρήγορα», προειδοποίησε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Σάιμον Ίνγκραμ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη. «Οι αριθμοί του Ιουλίου του 2014 δείχνουν μια αύξηση δύο εκατομμυρίων σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013», πρόσθεσε ο Ίνγκραμ.

Από αυτά τα παιδιά τα 5,1 εκατομμύρια ζουν στη Συρία και το 1,49 εκατομμύριο είναι πρόσφυγες, σύμφωνα με τη Unicef. Εξάλλου η οργάνωση δεν έχει λάβει παρά το 37% των 770 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει ζητήσει για να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη, κατήγγειλε ο Ίνγκραμ.

Με την έναρξη του καλοκαιριού και τις ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες στην περιοχή, η Unicef ανησυχεί ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης πόρων για τα προγράμματά της που αφορούν την παροχή νερού και την υγιεινή.

«Για παράδειγμα στο Ιράκ, τον Λίβανο και την Ιορδανία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι υπηρεσίες παροχής νερού και υγιεινής να διακοπούν εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης», την ώρα που είναι αυξημένος ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών που μεταδίδονται μέσω του νερού, όπως η πολιομυελίτιδα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Unicef.

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 36 κρούσματα πολιομυελίτιδας στη Συρία και δύο στο Ιράκ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved