«Το τραγούδι θα πω του σχολειού που τραγούδα»! Τα Μουσικά σχολεία γίνονται 25 ετών και το γιορτάζουν

Πέρασαν 25 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου πειραματικού μουσικού σχολείου της χώρας μας.

«Το τραγούδι θα πω του σχολειού που τραγούδα»! Τα Μουσικά σχολεία γίνονται 25 ετών και το γιορτάζουν

Το γυμνάσιο-λύκειο Παλλήνης ιδρύθηκε το 1988 κι από τότε άλλαξαν πολλά πάνω σε αυτόν τον θεσμό.

Η φράση μουσικό σχολείο, έχει γραφτεί σε πολλά βιογραφικά σημειώματα. Αξιόλογοι μουσικοί έχουν αποφοιτήσει από τα 42 μουσικά σχολεία της χώρας μας. Εκτός από τη δωρεάν μουσική παιδεία, η σημαντικότερη καινοτομία των σχολείων αυτών, συνοψίζεται στην εισαγωγή της παραδοσιακής μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ποιος είναι όμως ο ορισμός του Μουσικού Σχολείου; Είναι ένα δημόσιο καλλιτεχνικό σχολείο με εξειδίκευση τη μουσική. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την τέχνη και θέλουν να την ακολουθήσουν.

Οι απόφοιτοι αυτού του σχολείου αποκτούν εμπειρία, δημιουργικότητα, ψυχική επαφή με την Τέχνη αλλά κι ομαδικότητα. Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ενισχύθηκε με νέους μουσικούς οι οποίοι συνέχισαν τη μουσική μας παράδοση.

Για τα 25 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων θα γίνουν δύο μεγάλες εκδηλώσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 3 Μαΐου κι ώρα 18.00. Θα ξεκινήσουν μουσικά και άλλα δρώμενα στους υπαίθριους χώρους του σχολείου στην Παλλήνη, καθώς και λογοτεχνικό καφενείο με προσκεκλημένους τους λογοτέχνες Σώτη Τριανταφύλλου και Θοδωρή Γκόνη. Στις 20.30 θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου, που θα περιλαμβάνει ένα πολυθέαμα μουσικής, λόγου και προβολές βίντεο με θέμα την ιστορία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Παλλήνης.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 (παγκόσμια ημέρα της μουσικής) και ώρα 20.30 στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, η οποία θα περιλαμβάνει συναυλία και ποικίλα μουσικά δρώμενα από μαθητές Μουσικών Σχολείων της Αττικής και της περιφέρειας. Συνολικά θα συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση του σχολείου μας, μουσικά σύνολα από 10 περίπου μουσικά σχολεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved