Πατέρας για πρώτη φορά - Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά στην εγκυμοσύνη

Η σύντροφός σας ανακοίνωσε ότι περιμένετε παιδάκι. Είναι πολύ πιθανό τα συναισθήματα που θα νιώσετε να είναι ανάμεικτα.

Πατέρας για πρώτη φορά - Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά στην εγκυμοσύνη

Η χαρά, η έκπληξη αλλά ταυτόχρονα το άγχος και διάφορα ερωτήματα μπορεί να σας κυριεύσουν, όμως ένας τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε είναι να τα συζητήσετε ανοικτά με τη σύντροφό σας. Και μη ξαφνιαστείτε, αν πολλά από τα άγχη και τις αγωνίες σας, συμπίπτουν. Ακόμα, περνώντας ο καιρός, και βλέποντας τη σύντροφό σας να αλλάζει, τόσο στο σώμα, όσο και ψυχικά, υπάρχει περίπτωση να νιώσετε ένα είδος «αποκλεισμού». Μην αγχώνεστε. Δεν είστε ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που του συμβαίνει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να συμμετάσχετε και εσείς ενεργά σε αυτή τη μοναδική στιγμή.

Δείτε το έμβρυο. Τα υπερηχογραφήματα, θα σας δώσουν την ευκαιρία, να το δείτε, αλλά να παρατηρήσετε πως από μία μικροσκοπική κουκίδα, μεταμορφώνεται σε έναν ολοκληρωμένο οργανισμό.

Ακούστε το έμβρυο. Γύρω στην 30η εβδομάδα κύησης, μπορείτε να ακούσετε τη καρδιά του να χτυπά, τοποθετώντας το αυτί σας στην κοιλιά της συντρόφου σας.

Προσπαθήστε να είστε παρόντες στις εξετάσεις, οι οποίες είναι αρκετές. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα το τι συμβαίνει τόσο στη σύντροφό σας, βήμα βήμα, όσο και στο παιδί σας.

Νιώστε το μωρό σας. Στον 5ο μήνα (18η με 21η εβδομάδα) θα είστε σε θέση να αισθάνεστε το έμβρυο καθώς αυτό αλλάζει θέσεις. Μπορείτε ακόμα να παίξετε μαζί του. Αν χαϊδέψετε ή χτυπήσετε απαλά τη κοιλιά της συντρόφου σας, μην εκπλαγείτε αν αυτό ανταποκριθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved