«Όχι, δεν έχω βαρεθεί τη σύζυγό μου μετά από 10 χρόνια που είμαστε μαζί»

Οι σχέσεις συχνά περνάνε κρίση.

«Όχι, δεν έχω βαρεθεί τη σύζυγό μου μετά από 10 χρόνια που είμαστε μαζί»

Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά από τους βασικότερους που επικαλούνται τα ζευγάρια είναι η ρουτίνα και η καθημερινότητα. Αναρωτιούνται γιατί έχουν πέσει σε τέλμα, ρίχνοντας συχνά τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Όχι, όμως αυτός ο σύζυγος. Δείτε του τι απάντησε όταν ρωτήθηκε αν έχει βαρεθεί τη γυναίκα του μετά από τόσα χρόνια.

«Είμαστε μαζί σχεδόν 10 χρόνια τώρα.

Χθες έλαβα ένα μήνυμα στο οποίο με ρωτούσαν αν έχω βαρεθεί τη μονοτονία της καθημερινής ζωής μου λόγω της μακροχρόνιας σχέσης μου. Αν η γυναίκα μου έχει επίσης κουραστεί με την πάροδο του χρόνου, πώς εγώ έχω προσαρμοστεί και επίσης, αν εξακολουθώ να περιμένω περισσότερα από αυτήν.

Λοιπόν δείτε πώς έχουν τα πράγματα...

Μετά από 10 χρόνια σχέσης, πολλές από τις μέρες μας είναι ίδιες. Κι έτσι περνούν οι εβδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ΄ανάγκην ότι όλα είναι μονότονα. Απλώς συμβαίνουν πολλά και διάφορα που πρέπει να διαχειριστούμε.

Δεν τρέχει να με αγκαλιάσει κάθε φορά που με βλέπει, ούτε είναι το ίδιο διαχυτική όπως στα 18 της. Όμως, δεν σημαίνει ότι έχει γίνει βαρετή. Πλέον, έχουμε πολύ περισσότερες ευθύνες και πολύ περισσότερα πράγματα να μας απασχολούν σε σχέση με το παρελθόν.

Και ναι, υπάρχουν μέρες που μπορεί να είναι κουρασμένη και γκρινιάρα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να είναι το γλυκό κορίτσι που ερωτεύτηκα. Απεναντίας, είναι τόσα πολλά τα προβλήματα της καθημερινότητας που μας "παίρνουν από κάτω".

Είναι ανόητο να πιστεύεις ότι δεν αλλάξει κάτι σε μια σχέση. Γιατί απλά αυτό δεν γίνεται.

Με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιείς την πραγματικότητα και αν ζεις σε ροζ συννεφάκι αναγκάζεσαι να προσγειωθείς.

Αν λοιπόν εκείνη είναι αγχωμένη, προσπάθησε να της συμπαρασταθείς. Αν νιώθει κουρασμένη, άφησέ την να ξεκουραστεί. Αν έχει άγχος, πες της ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και αν είναι ανασφαλής, πες της ότι την αγαπάς περισσότερο από ποτέ.

Το θέμα δεν είναι να ερωτευτείς και να νιώθεις έτσι μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Το θέμα είναι να μεγαλώνεις μαζί με τον άνθρωπό σου και να βρίσκεις συνεχώς λόγους να τον ερωτεύεσαι από την αρχή.

Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο ... μην σκεφτείς ούτε για μια στιγμή ότι είναι μόνο δική της ευθύνη να κάνει τη σχέση σας καλύτερη και πιο συναρπαστική. Δεν μπορείς να περιμένεις να ενεργήσει σαν πριγκίπισσα και να την αντιμετωπίζεις σαν σκλάβα.

Πρέπει να της δείξεις να καταλάβει ότι είστε μαζί.

Εναπόκειται και στους δυο σας να κρατήσετε τη φλόγα της σχέσης αναμμένη. Και τότε όλα θα πάνε καλά».

Πηγή: thestir.cafemom.co

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved