Θα γίνεις μπαμπάς; Τι μπορείς να κάνεις για να συμπαρασταθείς στην έγκυο σύζυγό σου

Όταν ένας άντρας ανακαλύπτει ότι θα γίνει πατέρας, βιώνει ανάμεικτα συναισθήματα. Ο ενθουσιασμός διαδέχεται το άγχος και η χαρά την ανασφάλεια.

Θα γίνεις μπαμπάς; Τι μπορείς να κάνεις για να συμπαρασταθείς στην έγκυο σύζυγό σου

Το καλύτερο όμως είναι να αντιμετωπίζει τους φόβους και όχι να τους καταπιέζει, γιατί παράλληλα θα έχει να αντιμετωπίσει και την αλλαγή των συναισθημάτων του αλλά και της συζύγου του καθώς θα προχωρά η εγκυμοσύνη.

Αν είστε στο στάδιο που πρόκειται να γίνετε μπαμπάς και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας συζητήστε τα ανοιχτά με τη σύντροφό / σύζυγό σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίζει και εκείνη τη νιώθετε και όχι να προσπαθεί να μαντέψει τους λόγους που μπορεί να αντιδράτε περίεργα.

Εφόσον έχετε αποδεχτεί την εγκυμοσύνη, θα νιώσετε ( πιθανόν) ότι είστε αποκλεισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν θα είστε ο μόνος που θα νιώσει λίγη ζήλια απέναντι στον νέο εισβολέα. Ήδη, από νωρίς αισθάνεστε ότι παίρνετε μια υποδεέστερη θέση απέναντι σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό νεοφερμένο.

mpampas

Μπορεί ακόμα να νιώθετε ότι η οικογένεια της συντρόφου σας, οι φίλοι ακόμα και οι γιατροί ξεχνούν τον καθιερωμένο σας ρόλο ως προστάτη και τελικά δεν υπάρχει χώρος για εσάς. Προσπαθήστε να εξηγήσετε στη σύντροφό σας τι περνάτε. Προσέξτε να μην είστε ιδιαίτερα απαιτητικός από αυτήν, επειδή εκείνη βιώνει μια σύγκρουση συναισθημάτων εξαιτίας του μωρού που μεγαλώνει μέσα της.

Αν νομίζετε ότι σας είναι δύσκολο να ξεπεράσετε αυτή την αίσθηση της αποξένωσης, συζητήστε το πρόβλημά σας με κάποιο στενό σας φίλο, με τον οικογενειακό σας γιατρό ή έναν επαγγελματία σύμβουλο.

Συχνά, ο καλύτερος τρόπος για να παραμεριστούν οι ανησυχίες όσον αφορά τον αποκλεισμό σας από την όλη διαδικασία είναι να αφοσιωθείτε στην ιδέα της επικείμενης πατρότητας. Οι μπαμπάδες έχουν σήμερα πάμπολες ευκαιρίες να εμπλακούν στην εγκυμοσύνη της γυναίκας τους και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να συμμετάσχετε κι εσείς. Αφεθείτε σε αυτό το θέμα της ζωής με το σύντροφό σας , στο κάτω κάτω και οι δύο το περιμένετε αυτό το παιδί.

Διαβάστε επίσης

Μπαμπάδες, δέκα τρυφεροί τρόποι να συμπαρασταθείτε στην έγκυο σύντροφό σας
Η κατάθλιψη της εγκυμοσύνης «απειλεί» και τους μπαμπάδες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved