Τι να κάνετε στο δωμάτιο τοκετού: 7 tips για μπαμπάδες

Κι όμως, αγαπητοί μελλοντικοί μπαμπάδες, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και εσείς κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Τι να κάνετε στο δωμάτιο τοκετού: 7 tips για μπαμπάδες

Με το να βρίσκεστε και μόνο στο πλάι της συζύγου σας κατά τη διάρκεια του τοκετού, της δίνετε δύναμη και αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει όμως για να είστε και εσείς δίπλα της να προετοιμαστείτε για εκείνη την ημέρα, όπως άλλωστε κάνει και η σύζυγός σας. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να είστε έτοιμος!

1. Κάντε μια μικρή έρευνα:

Διαβάστε και ενημερωθείτε για τον φυσιολογικό τοκετό και την καισαρική τομή. Το να ξέρετε τι ακριβώς θα περάσει η γυναίκα σας, θα σας βοηθήσει να τη στηρίξετε περισσότερο. Μιλήστε στο γιατρό και ζητήστε τη συμβουλή του ώστε να είστε έτοιμος τη μέρα που θα σπάσουν τα νερά.

patrotita 2

2. Μείνετε ψύχραιμος:

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην τρομοκρατηθείτε αν δείτε τη σύζυγό σας να γεννάει. Χαλαρώστε και δώστε δύναμη στη γυναίκα σας. Αν βρίσκεται δύσκολη τη διαδικασία τοκετού, κάντε ένα μικρό διάλειμμα, βγείτε να πάρετε αέρα αλλά μην την εγκαταλείψετε. Κρατήστε της το χέρι μέχρι την τελευταία στιγμή.

3. Να έχετε υπομονή:

Μην τρέχετε να φτάσετε γρήγορα στο μαιευτήριο μόλις αρχίσουν οι πόνοι. Ο τοκετός είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και χωρίζεται σε φάσεις.

patrotita 3

4. Υποστηρίξτε τη:

Ο τοκετός είναι η πιο δύσκολη φάση της εγκυμοσύνης. Η γυναίκα σας θα πονέσει και θα δακρύσει για να ολοκληρώσει το ταξίδι της μητρότητας. Τότε θα πρέπει να δείξετε και εσείς την υποστήριξή σας. Κρατήστε το χέρι της, τρίψτε την πλάτη της, πείτε της όμορφα λόγια. Σίγουρα όλα αυτά δεν θα απαλύνουν όλα εκείνα που αντιμετωπίζει αλλά θα τη βοηθήσουν ψυχολογικά.

5. Ζήστε τη μεγάλη στιγμή:

Μετά τον τοκετό το μωράκι σας επιτέλους έχει γεννηθεί. Τότε απλά απολαύστε και εσείς τη στιγμή. Αγκαλιάστε το μωρό σας, κοιτάξτε το στα μάτια, μιλήστε του και δώστε ένα μεγάλο φιλί στη σύζυγό σας για όλα εκείνα που πέρασε όλους αυτούς τους μήνες και για το ωραιότερο δώρο που σας έκανε.

Διαβάστε επίσης:
Έξι πράγματα που νιώθουν όλοι οι μπαμπάδες 24 ώρες μετά τον τοκετό
Μπαμπάδες, δέκα τρυφεροί τρόποι να συμπαρασταθείτε στην έγκυο σύντροφό σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved