Καλά νέα για τους άνδρες με γένια: Ο ήλιος και ο χρόνος δεν τους αγγίζουν

Τα τελευταία χρόνια, τα γένια έχουν επιστρέψει στη μόδα και όλο περισσότεροι άνδρες και δη νεότερης ηλικίας, έχουν αφήσει στην άκρη την ξυριστική μηχανή.

Καλά νέα για τους άνδρες με γένια: Ο ήλιος και ο χρόνος δεν τους αγγίζουν

Οι γνωστοί σε όλους, hipsters. Και μπορεί για κάποιους ο όρος να κρύβει και μία ειρωνική διάθεση, όμως, για τους άνδρες με μούσι, υπάρχουν καλά νέα... Ο ήλιος και ο χρόνος δεν τους αγγίζουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Queensland, οι άνδρες με γένια μπορούν να προστατευτούν έως και 95%, από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Ανακάλυψαν, δηλαδή, ότι οι τρίχες του προσώπου, μειώνουν την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, περίπου στο ένα τρίτο, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν.

«Ο ήλιος είναι η κύρια αιτία της γήρανσης του προσώπου και της βλάβης του δέρματος. Οπότε είναι κατανοητό, πως το πρόσωπο που καλύπτεται από μία γενειάδα προστατεύεται καλύτερα από τα σημάδια του χρόνου και του ήλιου», εξηγεί ο dr. Adam Freidmann.

Ωστόσο, τονίζει ότι μία γενειάδα δε μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική και υψηλής προστασίας, όσο ένα αντηλιακό. Γι’ αυτό και η χρήση του απαιτείται και από τους άνδρες με γένια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved