10 απλά πράγματα που οι μπαμπάδες δεν συνειδητοποιούν ότι είναι σημαντικά για τα παιδιά τους

Ο ρόλος του πατέρα δεν είναι λιγότερο σημαντικός από αυτόν της μητέρας. Είναι εξίσου καθοριστικός για τη σωστή συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και για την ψυχική του ωρίμανση και ισορροπία.

10 απλά πράγματα που οι μπαμπάδες δεν συνειδητοποιούν ότι είναι σημαντικά για τα παιδιά τους

Γι’ αυτό και ο χρόνος που πρέπει να αφιερώνει κάθε πατέρας στο παιδί του πρέπει να είναι καθημερινός και ποιοτικός. Δεν αρκεί η φυσική παρουσία. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε κάθε δραστηριότητα ή παιχνίδι με το παιδί του. Δεν είναι τυχαίο ότι η είσοδος του μπαμπά στο σπίτι, προκαλεί ένα είδος ...συναγερμού, καθώς για το παιδί είναι η στιγμή που μπορεί να παίξει μαζί του παιχνίδια που δεν παίζει με τη μαμά, να πει τα νέα της μέρας του, να χωθεί στην αγκαλιά του μπαμπά του. Επιθυμεί απλά πράγματα και θέλει να τα μοιραστεί με το μπαμπά του. Ποια είναι αυτά;

Αν είστε μπαμπάς ή πρόκειται να γίνετε, ρίξτε μια ματιά:

1.Χορέψτε με το παιδί σας
Δεν έχει σημασία να γνωρίζετε ή όχι να χορεύετε. Πάρτε αγκαλιά το παιδί σας και ξεκινήστε να κινήστε στους ρυθμούς του αγαπημένου σας τραγουδιού. Όχι μόνο θα το διασκεδάσετε αλλά θα βοηθήστε στο χτίσιμο των αναμνήσεων του παιδιού σας.

a30808a2c6951df803b33afc90aefb21


2.Καθιερώστε μια ρουτίνα
Δεν χρειάζεται να είναι κάτι το ιδιαίτερο ή το χρονοβόρο. Μια απλή συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών ή το στρώσιμο του τραπεζιού, αρκούν για να νοιώσει το παιδί σας ότι του αφιερώνετε χρόνο.
3.Ρωτήστε το για την καθημερινότητά του
Ρωτήστε το παιδί σας για το σχολείο, τους φίλους τους, τι το προβληματίζει, τι θα ήθελε να κάνει. Είναι σημαντικό να ξέρει ότι ενδιαφέρεστε για το δικό του μικρόκοσμο.

09fbdfb895dda95d2ebf8a831189e68f


4.Διδάξτε του κανόνες
Όταν βλέπετε το αγαπημένο σας αθλητικό γεγονός στην τηλεόραση, είναι μια ευκαιρία να εξηγήσετε τους κανόνες του παιχνιδιού. Με τον τρόπο αυτό του διδάσκετε ότι υπάρχουν παντού κανόνες και πρέπει να τους ακολουθούμε και από την άλλη, πιθανόν να βρείτε ένα φιλαράκι για να παρακολουθήσετε το επόμενο παιχνίδι.
5.Διαβάστε του δυνατά
Το παιδί απολαμβάνει το διάβασμα ενός βιβλίου, ειδικά αν γίνεται με ζωηρό τρόπο. Χρωματίστε τη φωνή σας, και δώστε « ζωή» στους ήρωες του βιβλίου.
6.Κάντε έκπληξη στο παιδί σας
Είτε είναι μια εκδρομή είτε μια βόλτα στο πάρκο, αν δεν είναι προγραμματισμένο αλλά ξαφνικό, το παιδί θα ενθουσιαστεί. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο που μπορεί να ξεκλέψτε και κάντε έκπληξη στο παιδί σας.

9c0ef326738eb91332ac4585928e8580


7.Φέρτε τα παιδιά σας στο χώρο εργασία σας
Δείξτε του το γραφείο σας, το χώρο που εργάζεστε, και εξηγήστε τι κάνετε τις ώρες που λείπετε από το σπίτι.
8.Κοιτάξτε μαζί φωτογραφίες
Είτε στο άλμπουμ φωτογραφιών ή στον υπολογιστή σας,
καθίστε μαζί και χαζέψτε οικογενειακές φωτογραφίες. Ξαναζήστε τις οικογενειακές διακοπές, τα πρώτα βήματα του παιδιού, τα πάρτι γενεθλίων.
9. Αγκαλιάστε το
Η αγκαλιά σας είναι το μεγαλύτερο δώρο για το παιδί σας. Αν είναι μεγαλύτερα και νοιώθουν άβολα, βρείτε άλλες μορφές επικοινωνίες που είναι της ηλικίας του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved