Γιατί ο Στιβ Τζομπς δεν άφηνε ποτέ τα παιδιά του να χρησιμοποιούν το iPad

Τι και αν έπειθε εκατομμύρια αγοραστές να αποκτήσουν τα τελευταία τεχνολογικά θαύματα της Apple, ο Steve Jobs έβαζε περιορισμούς στο ίδιο του το σπίτι.

Γιατί ο Στιβ Τζομπς δεν άφηνε ποτέ τα παιδιά του να χρησιμοποιούν το iPad

Ο λόγος ήταν ότι ανησυχούσε για την επίδραση που είχε η τεχνολογία στα παιδιά.

Όταν το 2010 ο ιδρυτής της Apple παρουσίασε πανηγυρικά στο κοινό το ipad, το περιέγραψε ως μία φανταστική συσκευή με εκπαιδευτικά εργαλεία, που επιτρέπει στον χρήστη να σερφάρει στο ίντερνετ, να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους και να βλέπει βίντεο και όλα αυτά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δύο χρόνια μετά ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν τα παιδιά του λατρεύουν το ipad. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος των New York Times, Nick Bilton ρώτησε τον Jobs, “Λοιπόν, τα παιδιά σας θα πρέπει να αγαπούν τα iPad;” και ο Jobs απάντησε: “Δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει. Έχουμε περιορίσει το πόσο τα παιδιά μας θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία στο σπίτι.”

Ωστόσο ο Jobs δεν είναι o μόνος που ελέγχει τα παιδιά του στη Silicon Valley. Πολλοί CEOs και ειδικοί τεχνολογίας προστατεύουν τα παιδιά τους από την τεχνολογία. Υπάρχει πράγματι μια τάση μεταξύ των ειδικών και μηχανικών της Silicon Valley να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία μη τεχνολογικά, όπως το Waldorf School στο Los Altos, όπου οι ταμπλετ και υπολογιστες δεν βρίσκονται πουθενά διότι επικεντρώνονται μόνο στη χειρόγραφη μάθηση.

O Jobs, έχοντας κάνει ήδη δυο επεμβάσεις για την επάρατη νόσο, επέστρεψε στη Apple τον Μάιο του 2009 για να μας συστήσει το iPad. Η Wall Street Journal είχε γράψει χαρακτηριστικά: «την τελευταία φορά που δημιουργήθηκε τέτοιος σάλος για μια πλάκα, ήταν όταν είχε κάποιες εντολές γραμμένες πάνω της». Το iPad μεταμόρφωσε τα ΜΜΕ, τις εκδόσεις βιβλίων, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο. Ο Jobs δεν μπόρεσε να χαρεί τη δόξα του, γιατι σκεφτόταν το iPad 2, αλλά ήξερε ότι δεν είχε χρόνο. Ο Steve Jobs έφυγε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου του 2011, δύο μέρες μετά την παρουσίαση του iPhone 4s.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved