Πέντε συμβουλές για τους νέους μπαμπάδες

Μπορεί σε μία εγκυμοσύνη το κέντρο όλου του κόσμου να είναι η μαμά και το έμβρυο, αλλά και ο μπαμπάς αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι. Εξάλλου η πατρότητα είναι εξίσου δύσκολη, με πολλές ευθύνες, αλλά και άπειρες χαρές.

Πέντε συμβουλές για τους νέους μπαμπάδες

Όι παρακάτω ιδέες, θα χτίσουν τις πιο γερές βάσεις ανάμεσα στον μπαμπά και το μωρό και θα κρατήσουν καλή ισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι, του οποιου η ζωή έχει υποστεί γερές αλλαγές.

* Από την βρεφική ηλικία φροντίζουμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με το μωράκι μας στην αγκαλιά μας. Κανένα μωρό δεν έπαθε ποτέ τίποτα από την πολλή αγάπη.
* Ό μπαμπάς πρέπει να είναι σε θέση να μείνει μόνος του με το παιδί, όταν η μαμά βρίσκεται εκτός σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το αλλάξει, να το κάνει μπάνιο, να το ταϊσει και να το κοιμίσει.
* Καθώς το παιδί μεγαλώνει, επιλέγουμε τη δική μας αγαπημένη δραστηριότητα και την ζούμε παρέα με το παιδί. Ετσι και ο μπαμπάς κάνει κάτι που του αρέσει, αλλά και το παιδί γυμνάζεται και αθλείται.
* Κρατάμε ζεστή τη σχέση με τη σύντροφό μας. Η μαμά συνήθως είναι πιο απασχολημένη, αλλά και κουρασμένη για να ασχοληθεί με τη ρομαντική πλευρά της σχέσης. Όπότε, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό, το βάρος πέφτει στον πατέρα.
* Τραγουδάμε στο μωρό. Ναι, δεν είναι μόνο δουλειά της μαμάς αυτό. Άντιθέτως, έστω κι αν δεν έχει δίπλωμα ορθοφωνίας, η οπτική επαφή με το μωρό, όσο διαρκεί το μουσικό διάλλειμα, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σχέση μας με τον μικρό μας ήρωα ή την μικρή μας πριγκίπισσα.

Μοιραστείτε μαζί του στιγμές και χρόνο. Δημιουργήστε αναμνήσεις. Ο καιρός θα περάσει πριν να το καταλάβετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved