5 τρόποι για να συμμετάσχει ο πατέρας ενεργά στη φροντίδα του μωρού

Στην ανατροφή του παιδιού ενεργό ρόλο πρέπει να έχει και ο πατέρας.

5 τρόποι για να συμμετάσχει ο πατέρας ενεργά στη φροντίδα του μωρού

Οι ειδικοί άλλωστε συμβουλεύουν τις μητέρες να μην έχουν την αποκλειστική φροντίδα του μωρού αλλά να αφήνουν και το σύζυγό τους να συμμετάσχει στο καθημερινό πρόγραμμα της φροντίδας του.

Αν επιμένετε να κάνετε τα πάντα μόνη, το μωρό θα συνηθίσει να εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και τον τρόπο που το χειρίζεστε. Επίσης να γνωρίζετε ότι διαφορετικά πράγματα μαθαίνει το μωρό από τον κάθε γονιό ξεχωριστά και ότι πρέπει να απολαμβάνει την αγάπη και την προσοχή και των δύο γονέων.

Τρόποι για να συμμετάσχει ο πατέρας

1.Τάισμα μωρού
Αν το μωρό θηλάζει μπορεί, όσες φορές είστε εξαντλημένη ή εκτός σπιτιού, να αναλάβει ο σύζυγό σας να δώσει στο μπουκάλι το μητρικό γάλα που προηγουμένως έχετε βγάλει με το θήλαστρο.
2. Νανούρισμα
Αφήστε το σύζυγό σας να βάλει για ύπνο το μωρό. Πολλές μητέρες ανησυχούν ότι δεν θα το κάνουν σωστά ή ότι το μωρό θα εκνευριστεί από την αλλαγή και δεν θα κοιμάται. Δεν είναι όμως έτσι.
3. Μπάνιο
Το μπάνιο ακόμα και για το βρέφος είναι μία πολύ ευχάριστη διαδικασία. Δείξτε στο σύντροφό σας πώς πρέπει να κρατάει το μωρό και αφήστε τον την επόμενη φορά να το κάνει μπάνιο μόνος του.
4.Παιχνίδι
Παίξτε όλοι μαζί με το μωρό αλλά και ξεχωριστά. Προτρέψτε το σύζυγό σας να καθίσει και να παίξει μαζί του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξετρελαθεί
5. Ντύσιμο
Ζητήστε του να σας βοηθήσει στο ντύσιμο του μωρού και στο άλλαγμα της πάνας. Πάντα η πρώτη φορά είναι δύσκολη και ενίοτε...τρομακτική. Όμως μετά τη δεύτερη, τρίτη, φορά θα εξοικειωθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved