Ηλιτόμηνον: Για την φροντίδα των πρόωρων νεογνών!

Το Ηλιτόμηνον ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών( www.efcni.org) με σκοπό την καλύτερη δυνατή φροντίδα των πρόωρων νεογνών.

Ηλιτόμηνον: Για την φροντίδα των πρόωρων νεογνών!

Για την επίτευξη του σκοπού του, διοργανώνει και υποστηρίζει κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά. Επίσης, από το 2014 συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια που συντονίζει το EFCNI για τη θέσπιση ενιαίων εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών με τις οποίες να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Το Ηλιτόμηνον, επίσης, διαθέτει δωρεάν για τους γονείς των προώρων δυο βιβλιαράκια με πληροφορίες χρήσιμες για τη φροντίδα των μωρών τους.

Το ένα έχει τίτλο «Το ταξίδι του πρόωρου νεογνού- Όταν το μωρό μου είναι στο Νοσοκομείο» και διατίθεται στους γονείς κατά την περίοδο νοσηλείας του μωρού τους στη ΜΕΝΝ.
Το δεύτερο έχει τίτλο «Το ταξίδι του πρόωρου νεογνού- Το μωρό μου βγαίνει από το Νοσοκομείο» και διατίθεται στους γονείς που έχουν πάρει το μωρό στο σπίτι.
Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι νεογνολόγοι κ.κ. Ανατολίτου, Δρόσου, Καπετανάκης, Λιόσης και Μητσιάκος.

Αξίζει να γνωρίζετε πώς ακόμη και η Καλομοίρα, μητέρα προώρων διδύμων γνωστοποίησε μέσα από τους προσωπικού της λογαριασμούς στα social media αυτή τη δράση, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει και συνάμα να γνωστοποιήσει ότι το Ηλιτόμηνον, υπάρχει εκεί για να στηρίξει να διασφαλίσει την παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Αν είστε λοιπόν μέλλουσα μανούλα ή μανούλα που γέννησε ένα πρόωρο μωράκι, αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μία οργάνωση με την ονομασία Ηλιτόμηνον, που μπορεί να σας βοηθήσει!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:
www.ilitominon.gr / www.facebook.com/Ilitominon/likes

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved