Πώς η πατρότητα αλλάζει έναν άνδρα!

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς η πατρότητα μπορεί να αλλάξει έναν άνδρα; Πώς μπορεί δηλαδή να επηρεάσει την αίσθηση του, για το τι τελικά σημαίνει να είσαι «άνδρας»;

Πώς η πατρότητα αλλάζει έναν άνδρα!

Το να γίνει κάποιος πατέρας, είναι πραγματικά μια αλλαγή ζωής. Ακόμη και πολύ πριν ακούσει τη λέξη "μπαμπάς". Οι αλλαγές που έρχονται μαζί με την πατρότητα μπορεί να επηρεάσουν όλες τις πτυχές της ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής υγείας του - πιθανότατα με έναν θετικό τρόπο. Όπως έγραψαν μάλιστα και οι συντάκτες του περιοδικού «Journal of Men's Health & Gender», η πατρότητα επηρεάζει ευεργετικά την υγεία ενός άνδρα.

Ωριμάζει
Είτε γίνει πατέρας στα 18 ή τα 48, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα που ένας άνδρας πρέπει να «μεγαλώσει» πάρα πολύ. «Οι περισσότεροι άνδρες θα παραμείνουν έφηβοι, μέχρι να αναγκαστούν μέσα από τα γεγονότα της ζωής να ωριμάσουν πιο γρήγορα», αναφέρει ο Δρ. Paul Hokemeyer και συνεχίζει. «Ένα από αυτά τα γεγονότα είναι πατρότητα. Τόσο σε συναισθηματικό όσο και σωματικό επίπεδο, η πατρότητα ωθεί τον άνδρα να νιώσει ο προστάτης. Κάτι που θα τον αναγκάσει να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως θα έκανε ένας ενήλικος!».

Μπορεί η πατρότητα να θεραπεύσει τον εθισμό;
Ο Πάτρικ Μπένσον, πατέρας μιας 17-μηνών μικρής, λέει ότι η πατρότητα τον άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πριν από τη γέννησή της, ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και μάλιστα σε σημείο που πίστευε ότι η ζωή του είχε τελειώσει. «Συνειδητοποίησα για πρώτη φορά πώς αν ήθελα να ζήσω για να χαρώ την οικογένειά μου, έπρεπε να κάνω μια μεγάλη αλλαγή» είπε ο Μπένσον και συνέχισε, «Ένα μήνα πριν τη γέννηση της κόρης μου, έκοψα το ποτό και τα ναρκωτικά και γύρισα σελίδα στη ζωή μου!».

Ο Μπένσον ωστόσο δεν είναι ο μόνος καθώς, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που θέλουν μια υγιή συμπεριφορά με βάση τον ρόλο τους ως «Πατέρα», επιλέγουν να διαγράψουν μια και καλή από τη ζωή τους, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το κάπνισμα.

«Η γέννηση ενός παιδιού είναι μετασχηματιστική» λέει ο Δρ. Hokemeyer. «Ένας άνθρωπος, έρχεται αντιμέτωπος με τον άλλο του εαυτό που παλεύει να επιβιώσει. Βλέποντας και κρατώντας το παιδί του στην αγκαλιά, επικαλούνται τα εντονότερα συναισθήματα που μπορεί να έχει για την προστασία και την αγάπη. Αυτό τον αναγκάζει να αλλάξει!»

Τι σημαίνει όμως να είναι κάποιος πατέρας; Αυτό είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί με πολλούς τρόπους. Πατέρας είναι αυτός που ξενυχτάει δίπλα στο προσκεφάλι του παιδιού του. Πατέρας είναι αυτός που γίνεται «παιχνίδι», για το παιδί του. Πατέρας είναι ο άνθρωπος που αλλάζει για χάρη του παιδιού του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved