«Τρία πράγματα που το νήπιο μου έμαθε για τη ζωή!» - Ενας πατέρας αφηγείται

Οι γονείς από την στιγμή που θα κρατήσουν για πρώτη φορά αγκαλιά το μωρό τους, θα προσπαθήσουν να του δώσουν μαθήματα ζωής τα οποία θα του είναι χρήσιμα ακόμη κι όταν ενηλικιωθεί.

«Τρία πράγματα που το νήπιο μου έμαθε για τη ζωή!» - Ενας πατέρας αφηγείται

Πρόσφατα όμως ένας μπαμπάς διηγήθηκε την ιστορία του στην Huffington Post η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα παραπάνω.

«Πριν από λίγες ημέρες προσπάθησα να μάθω στον μόλις 17 μηνών γιο μου να πει ''Μπαμπά''. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μου, έλεγε ''Μαμά''. Κι ενώ επαναλάμβανε τις λέξεις ''Hi''-''Bye'', όταν του έλεγε να πει ''Μπαμπά'' μου απαντούσε ''Μαμά''! Πρόσφατα συνειδητοποίησα πως ενώ προσπαθούσα να του μάθω πράγματα, γινόταν ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή μου μάθαινε λίγα πράγματα για τη ζωή και για το πώς να γίνω πετυχημένος. Με δυσπιστία αναρωτήθηκα: ''Μπορεί ένα νήπιο να το καταφέρει αυτό''; Κι όμως μπορεί.

• Το γέλιο βοηθάει. Ο γιος μου χαμογελάει συνεχώς. Στην πραγματικότητα φίλοι και συγγενείς τον αποκαλούν χαμογελαστό παιδί. Το χαμόγελο έχει και πλεονεκτήματα. Είναι δύσκολο να πεις ''όχι'' σε αυτό. Έτσι λοιπόν θα παραδεχτώ ότι το γέλιο βοηθάει στο να του δώσω παγωτό μετά τις 19.00 αλλά και να του κάνω όλα τα χατίρια! Το γέλιο το καθιέρωσα και στο χώρο εργασίας μου. Από την στιγμή που το έκανα, οι εργαζόμενοι φαίνονται πιο πρόθυμοι να κάνουν ό,τι τους έχω ζητήσει. Σύμπτωση; Δεν είμαι σίγουρος, αλλά σίγουρα κάτι έχει αλλάξει.

• Το να ακούς είναι πολύ σημαντικό. Από την ώρα που γεννήθηκε ο γιος μου ακούω τα πάντα. Έχω γίνει καλύτερος ακροατής. Άκουσα το πρώτο του κλάμα όταν ήρθε από το μαιευτήριο, άκουσα τα βηματάκια του όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι του για να έρθει στην κρεβατοκάμαρά μας. Στην πραγματικότητα η ακοή μου βελτιώθηκε πολύ αν και μεγαλώνω! Το υιοθέτησα και στη δουλειά μου. Ακούω τους ανθρώπους καλύτερα και πιο προσεχτικά και αυτό με έχει βοηθήσει πολύ.

• Αναλαμβάνεις πολλά καθήκοντα. Σαν γονείς σίγουρα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Χρειάζεσαι κάποιον να μαγειρεύει, να πλένει ρούχα και να διασκεδάζει ένα παιδί την ίδια στιγμή; Είμαι ο άνθρωπός σου. Έτσι και στη δουλειά μου άρχισα να κάνω διάφορα πράγματα μαζί με επιτυχία. Έχουν δίκιο όσοι λένε ''Εάν θέλεις κάτι να γίνει, ρώτα έναν πολυάσχολο άνθρωπο''.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved