Η πατρότητα είναι κάτι μοναδικό-Τα 15 πράγματα που μας μαθαίνει

Η μητρότητα είναι κάτι το οποίο αρκετές γυναίκες βιώνουν και τα αισθήματα αυτά δεν μπορούν να τα περιγράψουν με λόγια.

Η πατρότητα είναι κάτι μοναδικό-Τα 15 πράγματα που μας μαθαίνει

Πώς νιώθουν άραγε οι μπαμπάδες όταν γεννιέται το παιδί τους; Ο συγγραφέας, Τομ Μάτλακ, αναφέρει ότι η πατρότητα είναι κάτι μοναδικό, ενώ αποκαλύπτει τα 15 πράγματα που του έμαθε!

1. Η πατρική αγάπη είναι ολοκληρωμένη όσο οτιδήποτε άλλο στη ζωή. Μπορώ να είμαι αυστηρός όταν είναι ανάγκη να είμαι, αλλά το καθένα από τα παιδιά μου γνωρίζει ότι ο δεσμός μας είναι άνευ όρων. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να με κάνει να σταματήσω να τα αγαπάω.
2. Πάντα πίστευα ότι η πατρότητα ήταν κάτι που μαθαίνεται. Τώρα πραγματικά πιστεύω, έχοντας μεγαλώσει τρία παιδιά, ότι είναι κάτι που εμείς οι άνδρες ήδη γνωρίζουμε. Είναι ένα μάθημα στο οποίο ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να πιαστείς αδιάβαστος.
3. Τα παιδιά σε μαθαίνουν πώς να ανταποκριθείτε στο άγχος και στην πίεση. Αν πέσουν κάτω και μείνεις ψύχραιμος και αυτά θα είναι ψύχραιμα. Αν φρικάρεις, το ίδιο θα πάθουν και αυτά.
4. Κάθε ανθρώπινο ον, ακόμη και το δικό σας παιδί, έχει μία μοναδική προσωπικότητα. Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να το αλλάξετε. Αγκαλιάστε το για αυτό που είναι
5. Το πάθος είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα. Αν το παιδί σου είναι παθιασμένο με κάτι, τότε είναι σε καλό δρόμο.
6. Δεν μπορείτε να σώσετε τα παιδιά σας από λάθη και από στενοχώριες. Πρέπει να τα εκπαιδεύσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής. Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά φτιαγμένος.
7. Υπάρχουν υπερβατικές στιγμές ως μπαμπάς. Όταν το παιδί σας κάνει τα πρώτα του βήματα, όταν λέει το πρώτο μπαμπά, ή όταν σας δίνει το πρώτο του φιλί. Αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές.
8. Εάν μπορείτε ταξιδέψτε με τα παιδιά σας. Ανεξάρτητα από το πού θα πάτε, υπάρχει κάτι μαγικό που μπορείτε να δείτε μέσα από τα μάτια τους.
9. Η στιγμή που το παιδί σας αποκοιμιέται πάνω σας είναι συγκλονιστική. Νομίζετε ότι έχετε αγγίξει τον Παράδεισο.
10. Το να είσαι πατέρας σε μαθαίνει ποια πράγματα θα πρέπει να έχεις προτεραιότητα στη ζωή σου. Τώρα πρώτα είναι τα παιδιά σου, μετά εσύ και η μητέρα τους και στην συνέχεια οι φίλοι κτλ
11. Έχω μάθει και έχω διαβάσει ότι στα παλιά τα χρόνια οι μπαμπάδες δεν αγκάλιαζαν τα παιδιά τους. Είμαι τυχερός και ευτυχισμένος που δεν ζω σε εκείνα.
12. Όταν είσαι πατέρας, δίνεις μία καθημερινή μάχη. Έρχεται αντιμέτωπος με προβλήματα και κάνεις θυσίες που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να κάνεις.
13. Τα παιδιά κάνουν αρκετές φορές χαζά πράγματα. Το γέλιο και το χιούμορ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να τα αντιμετωπίσεις!
14. Εάν το παιδί σου δυσκολεύεται να κοιμηθεί, αγκάλιασέ το. Να είσαι σίγουρος ότι θα κοιμηθεί αμέσως.
15. Ακόμη και όταν τα παιδιά μου λείπουν και δεν είναι δίπλα μου, τα φέρνω στο νου μου. Εκείνα με έκαναν αγνώριστο. Χάρη σε αυτά έγινα καλύτερος άνθρωπος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved