Η Μαριάννα Τουμασάτου είπε όσα θέλαμε να ακούσουμε για τις τύψεις της μανούλας

Πόσες φορές δεν βγήκες από το σπίτι χωρίς τα παιδιά, φορτωμένη με χιλιάδες τύψεις. Μήπως πρέπει να το ξεπεράσεις;

Πατούλια Kατερίνα
Η Μαριάννα Τουμασάτου είπε όσα θέλαμε να ακούσουμε για τις τύψεις της μανούλας

Η απάντηση της Μαριάννας Τουμασάτου όταν ρωτήθηκε αν νιώθει τύψεις που βγήκε και άφησε το παιδί της σπίτι, ήταν αυτή που θέλαμε να ακούσουμε, απλά και σταράτα.

«Έχετε ρωτήσει κανέναν άντρα αν έχει τύψεις που βγαίνει, ή μόνο τις μανούλες; Όταν φέρεσαι καλά στο παιδί σου, δε σημαίνει ότι πρέπει να μην κάνεις τίποτα άλλο», είπε η γνωστή ηθοποιός και έτσι απλά βάρεσε φλέβα σε κάθε μαμαδίστικη καρδούλα.



Μην μου πεις πως δεν σου έχει τύχει να βγεις από το σπίτι και να νιώθεις τις τύψεις τη στιγμή ακριβώς εκείνη που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς νιώθεις που άφησε το μωρό/ το παιδί, τα παιδιά σπίτι. Για να μην μιλήσουμε για τη στιγμή εκείνη που θα βγεις και δεν θα έχεις κάποια γιαγιά στο σπίτι να σου κρατήσει τα παιδιά αλλά μια νταντά.

To burnout στις μαμάδες, ειδικά μέσα στην πανδημία γιαγαντώθηκε, δεν στο λέω εγώ, στο λένε οι έρευνες και τα στοιχεία. Οι μαμάδες έμειναν σπίτι και έπρεπε να δουλέψουν, να τηλε-εργαστούν παράλληλα χωρίς βοήθεια.

Το «έχετε ρωτήσει κανέναν άντρα αν έχει τύψεις που βγαίνει, ή μόνο τις μανούλες» της Τουμασάτου, σίγουρα χτυπάει φλέβα σε κάθε μαμά που τα τελευταία δύο χρόνια έχει πιεστεί όπως ποτέ πριν.

Όχι, «me time» δεν είναι μόνο να να μπορείς να κάνεις ντους χωρίς να φωνάζει κάποιος 150 φορές Μαμά.

«Me Time» είναι να βγεις μια βόλτα ήσυχη πως πίσω στο σπίτι τα παιδιά σου είναι καλά και θα επιστρέψεις σε αυτά πιο χαρούμενη από πριν.

Κι αυτή την περιβόητη βόλτα της μαμάς. Προτού την ρωτήσεις ξανά πώς νιώθει που άφησε τα παιδιά στο σπίτι, σκέψου μόνο πως για να κάνει τη βόλτα αυτή, έπρεπε να οργανώσει την παραμικρή λεπτομέρεια, να κάνει προγραμματισμό τουλάχιστον εβδομάδας για να την πραγματοποιήσει και να κινητοποιηθεί ένα ολόκληρο σύστημα, τη στιγμή που εσύ για να βγεις από την πόρτα του σπιτιού, τραβάς απλά το κλειδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved