Lockdown 2 με παιδιά: Τέσσερα πράγματα που θα ξανακάνουμε

Μένουμε σπίτι και περνάμε καλά

Πατούλια Kατερίνα
Lockdown 2 με παιδιά: Τέσσερα πράγματα που θα ξανακάνουμε

Εδώ που είμαστε (Mothersblog) και για να μιλήσουμε τίμια, το να έχεις παιδιά στο νήπιο και στο δημοτικό παράλληλα με lockdown 2 είναι άλλη ιστορία από εκείνη την απίθανη καραντίνα του Μαρτίου με τα βλαστάρια στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο!

Αυτόματα, τη φορά αυτή απαλλάσσεσαι- τη στιγμή που μιλάμε τουλάχιστον- από τον ρόλο του εκπαιδευτικού, που ας το ομολογήσουμε δεν ήταν το ατού σου και στο προηγούμενο lockdown κι ας είχε τελειώσει τη Φιλοσοφική Αθηνών εσύ και την Πάντειο εγώ.

Κι όσο πηγαίνω πίσω στις μέρες εκείνες του Μάρτη, Απρίλη και Μάη του 2020, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα δοκιμάσω με τα κορίτσια ξανά στο χειμωνιάτικο αυτό lockdown.

Εμπρός Μαρς στην κουζίνα:

Θα ψήσουμε, θα πλάσουμε, θα μαγειρέψουμε. Κι αν την άνοιξη φτιάξαμε κουλούρια και βάψαμε αυγά, που να μας δεις να πλάθουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Για να μην σου μιλήσω για το στόλισμα του δέντρου που δεν χρειάζεται να το κάνουμε βιαστικά αλλά μπορούμε να αφιερώσουμε και μία και δύο και τρεις μέρες για να το πετύχουμε. Κι αν δεν έχεις δει το πιο χαρούμενο βλέμμα ενός παιδιού τη στιγμή που κολλάει μπροστά στα γιορτινά φωτάκια, δεν έχεις δει τίποτα στη ζωή σου.

Θα φυτέψουμε!

Θα φυτέψουμε φακές στο κεσεδάκι του γιαουρτιού αλλά και σπόρους καρότου και αλεξανδρινά στη γλάστρα για να είμαστε έτοιμες για τα Χριστούγεννα. Και θα ζωγραφίσουμε και θα τα κάνουμε όλα χάλια, όπως λέει και η μικρή κόρη, γιατί καραντίνα έχουμε και χρόνο να μαζέψουμε έχουμε και κόσμο δεν περιμένουμε στο σπίτι.

Θα δούμε πριγκιποταινίες και θα διαβάσουμε!

Το καλοκαίρι πέρασε όμορφα, με μπόλικα μπάνια στη θάλασσα, σε βαθμό που μουλιάσαμε όπως είπε η πρωτότοκη και όπως τόνισε ο σπόρος: «Δεν θέλω άλλο μπάνιο στη σάλασα», άκα θάλασσα.

Οι βόλτες ήταν μεγάλες με ποδήλατα, με τα πόδια, με το αυτοκίνητο και η μέρες ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Τώρα όμως που η μέρα μίκρυνε, η καραντίνα ήρθε, θα κάνουμε τις μεγάλες μας ξάπλες με τα κορίτσια, θα βάλουμε τη Βαϊάνα για να μας θυμίζει το καλοκαίρι αλλά θα δούμε και το Frozen για να ψάξουμε μετά στον χάρτη του σπιτιού πού επιτέλους πέφτει αυτό το Βουνό του Βορρά.

Θα χορέψουμε και «Ξεχνώ και ξεχνώ» (το τραγουδάς από μέσα σου αυτή τη στιγμή δόλια μάνα, DNA μας έγινε) και μετά θα διαβάσουμε. Τα παλιά μας αγαπημένα αλλά και τα καινούργια, όπως το Καπλάνι της Βιτρίνας που μπήκε στη συλλογή μας την κατάλληλη στιγμή.

Θα κάνουμε αγκαλιές:

Όχι, ότι δεν τις κάνουμε κάθε μέρα αλλά είναι ξεχωριστές οι αγκαλιές της καραντίνας. Είμαστε μόνο εμείς, μόνο για εμάς, έχουμε τζάκι, έχουμε ζεστό σπίτι, έχουμε home made μπισκότα, έχουμε αγάπη, έχουμε ό,τι μας χρειάζεται. Ελπίζω να τα έχεις κι εσύ!

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved