«10 λόγοι που θέλω να κάνω και δεύτερο παιδί»

Ένα παιδί φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα. Νέοι ρυθμοί, νέες προτεραιότητες, νέα συναισθήματα.

Μία Μαμά
«10 λόγοι που θέλω να κάνω και δεύτερο παιδί»

Και πάνω που συνηθίζετε στις νέες αυτές συνθήκες, η σκέψη για ένα δεύτερο παιδί, τριβελίζει στο μυαλό σας. Αρκετοί φοβούνται ότι ένα δεύτερο παιδί θα κάνει πιο δύσκολη την καθημερινότητα. Βέβαια από την άλλη, υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από ένα ακόμη πλασματάκι, ένα ολόδικό σας δημιουργήμα, που θα το βλέπετε μέρα με τη μέρα να μεγαλώνει;

Η Katie Michelle Reyes είναι μαμά ενός παιδιού και είναι σίγουρη ότι θέλει και δεύτερο. Μάλιστα, παρακάτω μας εξηγεί και τους λόγους που θέλει ένα ακόμα μωράκι στην οικογένεια έναν προς έναν:

«Το πρώτο μου μωρό γεννήθηκε πριν από εννέα μήνες (πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός) και θυμάμαι ξεκάθαρα την ώρα της γέννας που ορκιζόμουν στον εαυτό μου, στο Θεό και σε οποιονδήποτε μπορεί να με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ότι με τίποτα δεν θα το περνούσα ξανά όλο αυτό. Ήταν μία κόλαση! Ήταν βασανιστήριο! Ποιος θα ήταν πρόθυμος να το περάσει όλο αυτό περισσότερο από μία φορά; Μόνο κάποιος τρελός.

Και τότε είδα το νεογέννητο αγοράκι μου. Το έβαλαν στο στήθος μου και ήμασταν μόνο εγώ και αυτό. Όλοι οι υπόλοιποι άρχιζαν να ξεθωριάζουν από γύρω μου. Για πρώτη φορά, η ζωή φαινόταν να έχει κάποιο νόημα. Οπότε πείτε με τρελή, αλλά θέλω και άλλο μωρό και παρακάτω είναι οι δέκα λόγοι:

1. Η μυρωδιά του νεογέννητου. Υπάρχει πιο όμορφη μυρωδιά από αυτή ενός μωρού που μόλις έχει έρθει στο κόσμο; Ορκίζομαι ότι αυτή η μυρωδιά έρχεται απευθείας από τον παράδεισο και θα μπορούσα να τη μυρίζω όλη μέρα. Όλα τα μωρά μυρίζουν ωραία, αλλά τα νεογέννητα έχουν κάτι το ιδιαίτερο.

2. Οι αγκαλιές με το μωρό. Είμαι πλέον σίγουρη ότι οι αγκαλιές με το μωρό είναι το πιο γλυκό πράγμα στον κόσμο. Αυτό το μικρό σωματάκι με το μικροσκοπικό κεφαλάκι πάνω στο στήθος μου, είναι κάτι μαγικό. Όταν ειδικά το μωρό κοιμάται πάνω μου, τότε χαλαρώνω και εγώ και συνειδητοποιώ τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή. Οι αταελείωτες λίστες με τα πράγματα που έχω να κάνω μπορούν να περιμένουν. Αγκαλιάζω το μωρό μου τώρα.

3. Τα μικρά μωρά είναι και τα πιο γλυκά. Αυτή η αγνή αθωότητά τους, ο ενθουσιασμός που νιώθουν όταν ανακαλύπτουν τον κόσμο, η εμπιστοσύνη που σου δείχνουν, σε κάνει να εκτιμήσεις τη ζωή με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

4. Τα αξιαγάπητα ρούχα. Η μπουγάδα και το σιδέρωμα αυτών των μικροσκοπικών ρούχων είναι από τα αγαπημένα μου πράγματα. Όλα είναι πανέμορφα και με κάνουν να νιώθω μία απίστευτη γλυκύτητα.

5. Ένα μωρό σε κάνει να νιώθεις νέα. Το μωρό είναι μία πρόκληση και σε κάνει να είσαι πάντα σε εγρήγορση. Χρειάζεται ενέργεια, χρόνο και δέσμευση οπότε αναπόφευκτα με κάνει να νιώθω νέα και ζωντανή.

6. Δωρεάν γυμναστική. Εντάξει μπορεί να σας ακούγεται χαζό, αλλά ισχύει! Με τόσα σηκώματα, αγκαλιές και κουβαλήματα, έχω παρατηρήσει κάποιους μυς στα χέρια να διαγράφονται και είμαι σίγουρη ότι δεν υπήρχαν παλιά.

7. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πράγματα που μωρού ξανά. Θυμάσαι όλα αυτά τα πράγματα που είχες πάρει για το μωρό σου και που στην αρχή δεν ήξερες καν πώς να τα χρησιμοποιήσεις; Πλέον το πρώτο μωρό είναι αρκετά μεγάλο και ένα δεύτερο παιδί είναι η ιδανική ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω ξανά.

8. Το μωρό θα έχει κάποιον να παίζει. Δεν υπάρχει καλύτερος φίλος για ένα παιδί από τον αδερφό ή την αδερφή του. Ένα μωρό είναι καλό και για τους δύο γονείς αλλά και για το πρώτο μωρό που θα έχει για πάντα έναν δικό του άνθρωπο.

9. Η προσπάθεια είναι... διασκεδαστική. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει η φράση "προσπαθούμε να κάνουμε μωρό". Είναι σκληρή δουλειά πράγματι, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει χε χε.

10. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη και έντονη αγάπη. Είμαι πλέον πεπεισμένη ότι η αγάπη που νιώθω για το μωρό μου είναι η πιο έντονη και μεγάλη που υπάρχει. Και ξέρω ότι έχω τόση πολύ αγάπη ακόμα να δώσω. Η καθημερινότητα με το νεογέννητο δεν είναι εύκολη αλλά τα πλεονεκτήματα ξεπερνάνε κατά πολύ τα όποια μειονεκτήματα. Δεν είναι απίστευτο;»

Πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved