Μια μαμά μιλά για «μία αλήθεια του θηλασμού που δεν μιλάει κανείς»

Μια μανούλα δημοσίευσε πριν από καιρό μια φωτογραφία που θηλάζει το μωρό της. Αυτό που μας ταρακούνησε ήταν το μήνυμα που συνόδευε την φωτογραφία, όπου η ίδια μοιραζόταν όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με το θηλασμό και πόσο απροετοίμαστη ήταν για αυτές.

Μία Μαμά
Μια μαμά μιλά για «μία αλήθεια του θηλασμού που δεν μιλάει κανείς»

H Cho, η οποία ζει στο Orcas Island, στην Washington, είχε δηλώσει ότι αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της επειδή ήξερε ότι και άλλες μαμάδες δίνουν τον ίδιο αγώνα. Τώρα το παιδάκι της είναι δύο ετών και είναι υγιέστατο. «Αυτό το πρώτο στάδιο μητρότητας με είχει ρίξει σε έναν τυφώνα, είχα διαλυθεί.

Χρειαζόμουν έναν τρόπο για να εκφράσω αυτή την πολύ δυνατή εμπειρία».

Δείτε λοιπόν τι είχε μοιραστεί στα social media την περίοδο που θήλαζε το μωράκι της:

«Το συναίσθημα που έχει κάθε μαμά όταν το μωρό κλαίει για γάλα είναι δύσκολο να το περιγράψω. Ο σπαραγμός που νιώθεις όταν το μωρό σου κλαίει και εσύ δεν έχεις γάλα να του προσφέρεις, είναι ακόμα δυσκολότερο να περιγραφτεί.

Δεν σκέφτομαι τις πληγωμένες θηλές μου που πονάνε αφόρητα, αλλά μόνο το κλάμα του μωρού που ηχεί σαν συναγερμός μέσα στο μυαλό μου, ενώ προσπαθώ απελπισμένα να κάνω ό,τι μπορώ για να ανακουφίσω την δυσφορία του και να ανταποκριθώ στις ανάγκες του.

Κάθε βράδυ πρέπει να πάρω απόφαση σχετικά με το αν θα του δώσω φόρμουλα ή θα τον αφήσω να κοιμηθεί πεινασμένος. Το σίγουρο είναι ότι θα ξυπνάω κάθε μία ώρα, αγχωμένη και στρεσαρισμένη, προσπαθώντας να καλύψω τα κλάματα πείνας του, θα μαλώνω με τον σύντροφο μου, και θα νιώθω μια αποτυχία – γεμάτη ντροπή.

Ακόμα κι έτσι, όποια επιλογή κι αν κάνω, κανένας δεν βγαίνει κερδισμένος – ντροπή. Τι περιέχει η φόρμουλα; Γιατί μυρίζει σαν λάστιχο; Γιατί δεν έχω γάλα; Τι κάτι λάθος; Κανείς δεν μου είπε ποτέ. Κανείς δεν μου είπε το πόσο δύσκολο θα είναι να θηλάσω. Αυτή πρέπει να είναι μια πραγματικότητα για πολλές μαμάδες – μια αλήθεια για την οποία δεν μιλά κανείς.

Απευθύνομαι στον εαυτό μου και σε όποια νέα μαμά πασχίζει να θηλάσει ένα νεογέννητο. Μη νιώθετε καμία ενοχή , καμία ντροπή καθώς προχωράτε στο ταξίδι της μητρότητας.

Κάποια πράγματα απλά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε, και έτσι, κάνουμε την καλύτερη επιλογή που ξέρουμε και μπορούμε βασιζόμενες στην γεμάτη αγάπη καρδιά μας – τόσο γεμάτη που ξεχειλίζει με δάκρυα από τα μάτια μας.

Σε αγαπώ, Bo.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved