Πώς είναι η ζωή για μια μητέρα που «παλεύει» με τη δευτερογενή υπογονιμότητα;

Μπορεί να μην γνωρίζετε πολλά για την δευτερογενή υπογονιμότητα, ωστόσο, αποτελεί τη σκληρή πραγματικότητα για εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς είναι η ζωή για μια μητέρα που «παλεύει» με τη δευτερογενή υπογονιμότητα;

Μεταξύ των οποίων και της Kim Heard, μιας μητέρας η οποία μοιράστηκε πρόσφατα την ιστορία της στο Διαδίκτυο.

Λίγο καιρό έπειτα από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, η Kim αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να αποκτήσει ένα δεύτερο μωράκι με τον σύζυγό της. Δυστυχώς, όμως, τη δεύτερη φορά, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για το ζευγάρι. Οι μήνες περνούσαν χωρίς νέα και κάπως έτσι, «έφυγαν» δύο ολόκληρα χρόνια, δίχως να υποδεχθούν στον κόσμο το δεύτερο παιδί που πάντα ήθελαν για να «ολοκληρώσουν» την οικογένειά τους.

Για το πρώτο παιδί η Kim χρειάστηκε να προσπαθήσει για εννέα περίπου μήνες και με την κατάλληλη αγωγή που της συνέστησε ο γυναικολόγος της, κατάφερε να μείνει έγκυος. Τη δεύτερη φορά που το επιχείρησε, όμως, η ίδια φαρμακευτική αγωγή δεν λειτούργησε. Ο γιατρός πρότεινε στο ζευγάρι να δοκιμάσει την εξωσωματική γονιμοποίηση, ωστόσο, η συγκεκριμένη ιδέα δεν ενθουσίασε το ζευγάρι.

CHILD

«Δεν αισθανόμασταν σίγουροι πως αυτό ήταν το κατάλληλο μονοπάτι για εμάς», έγραψε η Kim στο άρθρο που μοιράστηκε με τις αναγνώστριές γνωστού αμερικανικού ιστότοπου για τις μανούλες, σημειώνοντας πως τα σχετικά χαμηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας σε συνδυασμό με το υψηλό ιατρικό κόστος και τη σκέψη της επίπονης διαδικασίας, λειτουργούσαν αποτρεπτικά για εκείνους. Αποφάσισαν, λοιπόν, να συνεχίσουν να προσπαθούν να συλλάβουν φυσιολογικά το δεύτερο παιδί τους.

Μεταξύ άλλων, όμως, αποφάσισαν να πουν «ναι» και σε αρκετά παλιομοδίτικα… «γιατροσόφια»! Έκαναν μασάζ και βελονισμό, χρησιμοποίησαν αιθέρια έλαια, έφαγαν πολύ ανανά, ενώ επισκέφτηκαν και ένα… μέντιουμ το οποίο, μάλιστα, προέβλεψε τη δεύτερη εγκυμοσύνη της γυναίκας.

Ο καιρός, όμως, περνούσε και το άγχος «έτρωγε» το ζευγάρι που έβλεπε ότι οι προσπάθειές τους δεν «καρποφορούσαν». Η Kim ήξερε πως ήταν τυχερή σε σχέση με άλλα ζευγάρια, αφού είχε καταφέρει να αποκτήσει δίχως πολύ κόπο ένα παιδί, ωστόσο, δεν καταλάβαινε γιατί δεν μπορούσε να γίνει ξανά μαμά και να χαρίσει στην κορούλα της ένα αδερφάκι.

«Ποσό ακόμα μπορούσα να κοιτάω την κούνια και τα παιχνίδια που είχα πάρει πριν από δυο χρόνια; Κανείς δεν ήξερε πόσο βαθιά πονούσα… Ήταν ένας πόνος που ένιωθα μέχρι τα κόκαλά μου. Δεν είχα πει σε κάποιον ότι τόσο καιρό προσπαθούσαμε για δεύτερο παιδί, αλλά όταν πέρασαν πολλοί μήνες, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να μιλήσω. Και ναι, πρέπει όλοι να μιλάμε για αυτό το θέμα…». Με αυτόν τον τρόπο η Kim περιέγραψε τον πόνο που ένιωσε.

one child family

Οι δικοί της στάθηκαν στο πλευρό της, ωστόσο, τα λόγια τους δεν μπορούσαν να φύγουν από το μυαλό της. «Σταμάτα να ανησυχείς και θα συμβεί... Όλα γίνονται για κάποιον λόγο… Αν είναι να γίνει, θα γίνει», της έλεγαν και η Kim δεν μπορούσε παρά να διερωτάται: «Γιατί δεν μπορώ να συλλάβω; Είμαι κακός άνθρωπος; Έχω κακό κάρμα; Τι έκανα λάθος;».

Μέχρι σήμερα η Kim δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί. Το σημαντικό είναι, όμως, ότι αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό της, διότι ξέρει ότι δεν ευθύνεται εκείνη για όσα της συμβαίνουν. Το μόνο που εύχεται είναι ότι μια μέρα θα σταματήσει να το σκέφτεται και θα αποδεχθεί το γεγονός ότι ένα από τα μεγάλά της όνειρα δεν έγινε πραγματικότητα και πως τα πράγματα έγιναν -τελικά- ακριβώς όπως έπρεπε να γίνουν!

Διαβάστε επίσης

Τι εύχομαι να μου είχε πει ο γιατρός για την υπογονιμότητα
Η εξαντλητική διαδικασία της εξωσωματικής από την πρώτη ημέρα μέχρι την τελευταία (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved