Επτά πράγματα που χρειαζόμουν όταν ήμουν έγκυος αλλά φοβόμουν να τα ζητήσω

Ξέρω ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, αλλά πίστευα ειλικρινά ότι η δεύτερη εγκυμοσύνη μου θα ήταν σαν την πρώτη.

Επτά πράγματα που χρειαζόμουν όταν ήμουν έγκυος αλλά φοβόμουν να τα ζητήσω

Όμως δεν ήταν. Το τρίτο τρίμηνο ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Ένιωθα συνεχώς εξαντλημένη, αισθανόμουν ευάλωτη και ήμουν ευσυγκίνητη, πέρα από το συνηθισμένο. Λόγω της συναισθηματικής «υπερφόρτωσης» υπήρχαν πολλά πράγματα που χρειαζόμουν όταν βρισκόμουν στο τρίτο τρίμηνο, φοβόμουν όμως να τα ζητήσω. Υποθέτω ότι ήμουν τρομοκρατημένη απ’ όλα όσα αισθανόμουν - διανοητικά και σωματικά - και απ’ όλα όσα είχαν προηγηθεί, και δεν μπορούσα να τα χειριστώ.

Η τελευταία εγκυμοσύνη ήρθε μετά από περίπου δύο χρόνια θλίψης εξαιτίας δύο αποβολών. Όταν άρχιζα να σκέφτομαι τις θεραπείες γονιμότητας, ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος στο γιο μου. Ήμουν ενθουσιασμένη, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αλλά αυτή η εγκυμοσύνη χαρακτηρίστηκε ως υψηλού κινδύνου και με άγχωσε πολύ. Κάθε τρίμηνο ήταν διαφορετικό από τα τρίμηνα που έζησα κατά την πρώτη μου εγκυμοσύνη. Ένα πράγμα όμως που δεν άλλαξε, ήταν ότι δεν βρήκα το κουράγιο να ζητήσω βοήθεια όταν τη χρειαζόμουν.

Το τρίτο τρίμηνο ήταν αναμφισβήτητα η πιο δυσάρεστη περίοδος από κάθε εγκυμοσύνη μου. Ένιωθα πρησμένη, το στήθος είχε φουσκώσει και μετά βίας μπορούσα να αναπνεύσω, και το μόνο που ήθελα ήταν να γεννήσω. Όμως και τότε δεν έβρισκα το θάρρος να ζητήσω βοήθεια για:

1.Να με βοηθήσει στο σπίτι με οτιδήποτε

Ακόμα και αν ήταν μικρό και ασήμαντο.

2.Να κοιμηθώ

Αισθανόμουν τόσο κουρασμένη και ο ύπνος μου ήταν άστατος και λίγος, ειδικά αν έχεις και άλλα παιδιά. Θα ήταν λυτρωτικό για μένα να μπορώ να κοιμηθώ μερικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας αν μπορούσε κάποιος να κρατήσει τα παιδιά ή να μαγειρέψει.

3.Να προσέχει τα παιδιά μου

Δεν μιλάω να τα έχει όλη την ημέρα αλλά έστω μερικές ώρες. Να γνωρίζω ότι είναι σε καλά χέρια, χωρίς να αγχώνομαι που δεν μπορώ να τα βοηθήσω όπως πρέπει.

4.Να μου κάνει κάποιος μασάζ την πλάτη και τα πόδια μου

Ήμουν τόσο πρησμένη που δεν μπορούσα να βρω ησυχία. Καμία θέση δεν ήταν βολική και κάθε μου κίνηση μου προκαλούσε πόνο. Ήθελα τόσο απεγνωσμένα ένα μασάζ.

5.Να μου μαγειρέψει ένα ζεστό γεύμα

Είναι τόσο σημαντικό να μην έχεις το άγχος τι να μαγειρέψεις για το μεσημέρι ή το βράδυ. Στην κατάστασή μου, η ιδέα και μόνο ότι μερικές φορές την εβδομάδα θα μαγείρευε κάποιος άλλος για μας ήταν συναρπαστική, όμως παρέμεινε μια ιδέα.

6.Να αναλάβει τις κλασικές υποχρεώσεις του σπιτιού

Εχω μετανιώσει που στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου δεν ζήτησα βοήθεια για το σπίτι. Το να κάνεις δουλειές, ακόμα και τα βασικά, ειδικά στην κατάστασή μου, ήταν επίπονο και μου έπαιρνε πολύ χρόνο.

7.Να με πάρει μια αγκαλιά και να μου πει ότι όλα θα πάνε καλά

Το είχα τόσο μεγάλη ανάγκη, να μου πουν ότι δεν πρέπει να φοβάμαι και ότι όλα θα πάνε καλά. Ήθελα όμως να γίνει αυθόρμητα και όχι να το ζητήσω από κάποιον.

Το κείμενο γράφτηκε από την Candace Ganger

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved