Δώδεκα φορές που θες να σκοτώσεις τον άνδρα σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια δύσκολη περίοδος.

Μία Μαμά
Δώδεκα φορές που θες να σκοτώσεις τον άνδρα σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το σώμα σου συνεχώς αλλάζει, μεγαλώνει, χοροπηδά. Οι ορμόνες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες και δεν δείχνουν κανένα έλεος. Τη μία μέρα είσαι στα πάνω σου και την άλλη στα κάτω σου. Τη μία μέρα νιώθεις το ωραιότερο πλάσμα στον κόσμο και την άλλη σαν τον Gollum στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών».

Οι άνθρωποι «στη δίνουν» στα νεύρα περισσότερο αυτή την περίοδο. Πράγματα που ίσως ήταν ενοχλητικά πριν την εγκυμοσύνη γίνονται 100 φορές πιο ενοχλητικά. Και ο νούμερο ένα ένοχος συχνά είναι ο αγαπημένος σύζυγός σας.

Σίγουρα, ξέρετε ότι είναι δύσκολο για αυτόν να καταλάβει ακριβώς πώς αισθάνεστε, αλλά έχετε περιορισμένη συμπάθεια. Επειδή ειλικρινά, οτιδήποτε αισθάνεται δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ναυτία, την αδυσώπητη καούρα, την επική εξάντληση, τις μεταβολές της διάθεσης, τα κλωτσάκια και τις συσπάσεις που νιώθετε εσείς κάθε μέρα επί εννέα μήνες.

Ορίστε μόνο 12 πράγματα που ο σύζυγός σας μπορεί να κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνοντάς σας να νιώθετε ότι θέλετε να τον «σκοτώσετε».

1. Όταν τελειώνει το ρολό της τουαλέτας

Σίγουρα αυτό προκαλεί μεγάλη οργή σε μία γυναίκα. Και ειδικά όταν είναι έγκυος. οι εγκυμονούσες πηγαίνουν στην τουαλέτα 76 φορές τη μέρα. Όλη μέρα... Και όλη νύχτα. Το ρολό θα πρέπει να είναι πάντα στη θέση του. Όχι, τελειωμένο.

2. Όταν διαμαρτύρεται ότι είχε άσχημο ύπνο.

Λυπάμαι αγάπη μου που ο σκύλος του γείτονα γαύγιζε και σε ξύπνησε μέσα στη νύχτα και που σου πήρε μόλις 10 λεπτά για να ξανακοιμηθείς. Πώς θα σου φαινόταν να μπορούσες να κοιμηθείς μόνο από τη μία πλευρά ενώ ζεστένεσαι και νιώθεις σαν ένα τεράστιο μπαλόνι έτοιμο να σκάσει;Πώς θα σου φαινόταν να μπορούσες να κλείσεις τα μάτια σου μεταξύ των δρομολογίων προς την τουαλέτα και της καούρας;

Πώς θα σου φαινόταν να μην διαμαρτυρηθείς ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, αν θες να ξυπνήσεις μόνος σου το πρωί και όχι επειδή το μαξιλάρι θα βρεθεί στο πρόσωπό σου κάνοντάς σε να μην μπορείς να πάρεις ανάσα;

3. Όταν κάθεται άνετα στον καναπέ και πίνει τις μπυρίτσες του.

Ίσως κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να χαλαρώνει και να... ξεκουράζεται. Κάτι που εσύ δεν μπορείς να κάνεις, γιατί πολύ απλά οι ορμόνες δεν σε αφήνουν. Και τότε είναι που σκέφτεσαι ότι αυτή η υπέροχη και κρύα μπύρα θα ταίριαζε υπέροχα στα μαλλιά και το μπλουζάκι του.

4. Όταν αφήνει τα βρώμικα πιάτα του από το νεροχύτη.

Σκεφτείτε πώς θα φαίνονται σπασμένα πάνω στο κεφάλι του.

5. Όταν σχολιάζει την κατάσταση της καθαριότητας του σπιτιού

Είστε εξαντλημένη και ο πόνος της ισχιαλγίας σας χτυπάει στον πισινό σας. Κάνετε ό, τι μπορείτε για να κρατήσετε το σπίτι καθαρό. Αυτό το σχόλιο είναι σαν ένα μαχαίρι στο στήθος μιας εγκυμονούσας. Τόσο πολύ, ώστε να ισχυριστείτε ότι ήσασταν σε κατάσταση αυτοάμυνας για αυτό και τον χτυπήσατε.

6. Όταν ισχυρίζεται ότι κάνει τα πάντα για να είναι η ζωή σας στην εγκυμοσύνη εύκολη

Τραβάει την κουβέρτα από πάνω σας, αρνείται να σας πάρει την κουβέρτα γοργονοουρά που είδατε στο Instagram, να σας πάει στη συναυλία του αγαπημένου σας τραγουδιστή και έπειτα γυρίζει και λέει ότι κάνει τα πάντα για εσένα; Όχι, αγάπη μου... τίποτε δεν κάνεις!

7. Όταν σας ξυπνά βλέποντας αργά το βράδυ ποδόσφαιρο

Ο ύπνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντικός για μια γυναίκα. Πιο σημαντικός ακόμη και από διαμάντια, μαργαριτάρια ή μια selfie με τον George Clooney. Οπότε την επόμενη φορά που θα σε ξυπνήσει μέσα στη νύχτα φωνάζοντας, «Γκοοοοοοοοολ...», θα έχετε κάθε δικαίωμα να βάλετε γκολ με την μπάλα ποδοσφαίρου ανάμεσα στα πόδια του.

8. Όταν ξεχνάει το τζατζίκι στο πιτόγυρό σας

Οι λιγούρες στην εγκυμοσύνη πρέπει να ικανοποιούνται. Και αν δεν μπορείς να απολαύσεις το πιτόγυρό σου έτσι όπως το θες, σίγουρα κάποιος θα υποφέρει αργότερα από μια πεινασμένη έγκυο γυναίκα. Δεν γίνεται να ξεχάσεις το τζατζίκι αγάπη μου. Ποτέ δεν ξεχνάς το τζατζίκι στο πιτόγυρο με ΑΠ'ΟΛΑ.

9. Όταν είναι πολύ απασχολημένος για να έρθει μαζί σας στο ραντεβού με τον γιατρό

Ω, λυπάμαι, είμαι πολύ απασχολημένη για να κουβαλώ ένα πλάσμα που μεγαλώνει στο σώμα μου για τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα! Πάρε τα πόδια σου και μπες στο αμάξι γρήγορα. Εσύ θα οδηγήσεις!

10. Όταν λέει, «χαλάρωσε»

Όχι, το «χαλάρωσε» δεν το λες σε μία έγκυο.

11. Όταν θέλει να «μοιραστεί» ένα γεύμα και στη συνέχεια τρώει το 80 τοις εκατό του

Κάποιος δεν ξέρει να μοιράζεται...

12. Όταν τολμά να ρωτήσει: «Γιατί είσαι σε τόσο κακή διάθεση;»

Θυμηθείτε στον Εξορκιστή, όταν το κεφάλι του μικρού κοριτσιού αρχίζει να γυρίζει;

Ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα καταλάβετε πώς αισθανόμαστε, αγαπημένοι μας σύζυγοι. Γνωρίζουμε ότι προσπαθείτε. Αλλά είμαστε έγκυοι και οι ορμόνες κάνουν βόλτα!
Προσπάθησε περισσότερο.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Νικολάου
Αρχικό κείμενο: Andrea Davies

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved