Δύο εβδομάδες με δύο παιδιά: 8 πράγματα που έμαθα όταν απέκτησα δεύτερο παιδί

Ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού αλλάζει εκ νέου τις ισορροπίες στο σπίτι.

Δύο εβδομάδες με δύο παιδιά: 8 πράγματα που έμαθα όταν απέκτησα δεύτερο παιδί

Δεν είναι όλα δύσκολα ή ειδυλλιακά, είναι απλά διαφορετικά. Η Jamie Johnson, μαμά και blogger έγραψε τη δική της εμπειρία για όσα βίωσε μετά την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της.

«Δύο εβδομάδες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος μου. Δύο εβδομάδες από τότε που ο σύζυγός μου κι εγώ καλωσορίσαμε τον μικρό Simon, το τελευταίο κομμάτι της μικρής μας οικογένειας.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που είμαι η μητέρα ενός παιδιού και ενός νεογέννητου. Είμαι τώρα υπεύθυνη για τη φροντίδα δύο μικροσκοπικών ανθρώπων.

paidi

Δεν το χωράει το μυαλό μου πόσο η ζωή μου άλλαξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η ζωή μας σίγουρα δεν είναι «ουράνιο τόξο» αλλά τα πράγματα πάνε καλά. Και αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξη.

Αυτές τις δύο εβδομάδες, έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, τα παιδιά μου και τη νέα μας ζωή.

1.Στο δεύτερο παιδί τα πράγματα είναι ευκολότερα
Ξέρω τι να περιμένω. Δεν ανησυχώ για τον κάθε μικρό θόρυβο που κάνει ή ακούω. Γνωρίζω τα βασικά της φροντίδας ενός παιδιού. Δεν έχω καλέσει τον παιδίατρο 50 φορές για να τον ρωτήσω κάθε πιθανό και απίθανο πράγμα.

2. Κάνω πολλά πράγματα μαζί χωρίς να αγχώνομαι
Στ 'αλήθεια. Μπορώ να ταΐζω ένα μωρό, να τακτοποιώ παπούτσια και ρούχα, να ετοιμάζω την τσάντα του μωρού για να βγούμε έξω, να φορτώνω το αυτοκίνητο με όλα όσα χρειάζονται για τη βόλτα του μωρού και όλα αυτά σε λιγότερα από πέντε λεπτά ( δεν μετράει ο χρόνος ταΐσματος).

3. Το πρώτο παιδί χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει το νέο μωρό
Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο για τον 3χρονο γιο μας ο ερχομός ενός άλλου μωρού γι΄αυτό προσπαθήσαμε να τον προετοιμάσουμε. Λέει ότι δεν του «αρέσει» ο μικρός αδελφός του, αλλά τον είδα να του δίνει κρυφά μερικά φιλιά όταν νόμιζε ότι δεν τον βλέπαμε. Προσπαθούμε να περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του, έτσι ώστε να ξέρει ότι δεν έχει αντικατασταθεί, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή.

paidi2

4. Η εξάντληση είναι πραγματική
Γιατί ξεχνάμε τις πιο δύσκολες περιόδους που περνάμε έχοντας ένα νεογέννητο; Το μωρό τρώει κάθε τρεις ώρες. Ζω με την ελπίδα ότι αυτό το μωρό θα κοιμάται όλη τη νύχτα πριν επιστρέψω στην εργασία μου για να μπορώ κι εγώ να κοιμάμαι τα βράδια.

5. Οι ταινίες Minion έσωσαν τη ζωή μου
Ο Henry, ο γιος μου, έχει παρακολουθήσει όλες τις εκδόσεις και των τριών ταινιών Minion πολλές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μπορείτε να μου πείτε ότι είμαι κακή μαμά, αλλά όλοι μας έχουμε ανάγκη από ένα διάλειμμα κάθε τόσο.

6. Η καισαρική είναι επώδυνη
Δεν ξέρω τι λένε, αλλά η καισαρική είναι επώδυνη, ειδικά μετά τη γέννα.

7. Πρέπει να αφήσω το σώμα μου να θεραπευτεί
Αισθάνομαι ότι τα όργανα μου εξακολουθούν να τρεμοπαίζουν προσπαθώντας να καταλάβουν πού πρέπει να είναι. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, δεν βλέπω τον εαυτό μου. Βλέπω μια πολύ κουρασμένη εκδοχή μου με σακούλες κάτω από τα μάτια μου και περίπου 40 κιλά επιπλέον. Είναι δύσκολο. Πραγματικά σκληρό. Θέλω να είμαι και πάλι εγώ. Η πρώτη μου ...έκδοση που αισθανόμουν καλά με τον εαυτό μου και το σώμα της. Αλλά, δεδομένου ότι πρόκειται για το δεύτερο γύρο, ξέρω τώρα ότι χρειάζεται χρόνος.

mama

8. Έχω τόση αγάπη στην καρδιά μου
Ξέρω, πολύ κλισέ. Αλλά ειλικρινά ανησυχούσα ότι δεν θα ήμουν σε θέση να αγαπώ άλλο παιδί όσο αγαπούσα τον Henry. Αλλά έκανα τόσο λάθος. Η καρδιά μου έχει μεγαλώσει.

Η ζωή με ένα νεογέννητο και ένα μικρό παιδί δεν είναι εύκολη, αλλά είναι πέρα για πέρα φυσιολογική. Είναι μια νέα πρόκληση. Και μου αρέσει. Θα είναι δύσκολο. Και ξέρω ότι δεν θα τελειώνει η μέρα μου καθημερινά με χαμόγελο. Αλλά αξίζει τον κόπο.»

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved