Τι κάνεις όταν τα δίδυμα μωρά σου κλαίνε ταυτόχρονα;

Θυμάμαι όταν επιτέλους, ένα μήνα αφότου γέννησα, βρέθηκα στο σπίτι και με τα δύο μωρά μου, μετά τις θερμοκοιτίδες και τις περιπέτειες της προωρότητας, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

Τι κάνεις όταν τα δίδυμα μωρά σου κλαίνε ταυτόχρονα;

Εχω συγκεχυμένες εικόνες που γίνονται πιο σκοτεινές στο πέπλο της επιλόχειας κατάθλιψης που με ταλαιπωρούσε, αλλά θυμάμαι ότι κάποια στιμγή, αναγκάστηκα να εφευρίσκω κόλπα και να σκέφτομαι ευρήματα για να επιβιώνω σε εκείνη τη δύσκολη καθημερινότητα.

Το χειρότερο μου δεν ήταν ούτε η αϋπνία, ούτε η κούραση (που ήταν αφόρητες), ούτε η κακή ψυχολογική μου κατάσταση. Ηταν όταν έκλαιγαν και τα δύο μωρά μαζί, και δεν είχα τέσσερα χέρια για να τα πάρω αγκαλιά και τα δύο και να τα παρηγορήσω. Οταν δεν έφταιγε η πείνα τους, και άρα το ταυτόχρονο τάισμα δεν μου έλυνε το πρόβλημα, θυμαμαι ότι σκοτείνιαζε το κεφάλι μου και μαύριζε η ψυχή μου από τη στεναχώρια γιατί έπρεπε να τα παιρνω εναλλάξ αγκαλιά, ή να μην παίρνω κανένα. Ακυρες επιλογές και οι δύο. Με τον καιρό ξάπλωνα μαζί τους και τα είχα και τα δύο να με ακουμπάνε, και κάπως ηρεμούσαν, αλλά είχαν πια μάθει ότι πρέπει κι αυτά να με μοιράζονται. Από την πρώτη τους στιγμή σε αυτό τον κόσμο... Εκείνο το κενό το νιώθω ακομη. Δεν έχεις ποτέ χρόνο να δεθείς αποκλειστικά με το ένα σου παιδάκι. Ειδικά όταν κλαινε ταυτόχρονα, νομίζεις ότι θα βγει η ψυχή σου από το σώμα σου από τον πόνο και την ανημποριά να τα ηρεμήσεις.

Τελικά, μέρα με τη μέρα, έμαθα, ανακάλυψα, κατάλαβα ότι μερικά πράγματα μπορεί να βοηθήσουν. Πάντα όμως θα είστε οι τρεις σας.Και όσο νωρίτερα το πάρετε απόφαση, τόσο πιο εύκολη θα κάνετε τη ζωή σας. Υπάρχουν όμως τρόποι να βρείτε την ηρεμία σας μια ώρα αρχίτερα.

uy
kjj
Ενσωματωμένη εικόνα
  1. Προετοιμαστείτε. Μην περιμένετε τον χαμό για να δράσετε. Αν έχετε δει ότι κλαινε καποια συγκεκριμένη ώρα της μερας (πχ πρωί ή σούρουπο), ξεκινήστε το τάισμα λίγο νωρίτερα. Βάλτε τα για μπάνιο λιγο νωρίτερα. Πηγαίνετε τα μια βόλτα με το καρότσι. Αλλάξτε κάτι από τη ρουτίνα τους. Μπορεί να σας βοηθήσει.

  2. Πειραματιστείτε. Θυμαμαι ότι άλλοτε έβαζα τον έναν στo πάρκο και τον άλλον στο λίκνο ή αργότερα στην περπατούρα και κάποτε κάτι ίσως γινόταν.. Δοκιμάστε. Μπορεί το ένα παιδάκι να απολαμβάνει να χαζεύει το μόμπιλο και να ακούει μια απαλή μουσικη, και το άλλο να θέλει να τον κουνάτε στο λικνο... Να είστε ήρεμες και ευρηματικές.



  3. Πιθανότερο όλων είναι ότι θα χρειαστείτε πιπίλα. Τουλάχιστον για το ένα από τα δύο.. Αν αυτό δουλεύει, εφαρμόστε το. Θα βρείτε τον τρόπο να την ξεφορτωθείτε όταν έρθει η ώρα, μη σας ανησυχεί αυτό.



  4. Απορροφητήρας, σκούπα ηλεκτρική, πιστολάκι.... White noises λέγονται και αν δε θέλετε να τα βάζετε στην πραγματικότητα, υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές στο κινητό ή το τάμπλετ με ήχους για να ηρεμεί το μωρό. Σίγουρα το ένα από τα δύο θα αποκοιμηθεί ή θα απορροφηθεί.

  5. Κατεβάστε ιδέες. Από το μυαλό σας, από το ίντερνετ, από φόρουμ μαμάδων... Κάποια φορά, θυμάμαι ότι έβγαλα τα ρουχαλάκια του ενός μωρού και το άφησα σε μια κουβέρτα με παιχνιδακια και ηρέμησε. Ηταν με την πάνα του περιτρυγισμένο από παιχνίδια και χάζευε με τις ώρες. Βρείτε τρόπο να αποσπάσετε την προσοχή τους.

    Και αν τελικά, τίποτα δε λειτουργεί, ούτε τότε μη σκάτε.. Ζητήστε βοήθεια. Αν εκείνα δεν ηρεμούν, κοιτάξτε να ηρεμήσετε εσείς. Πείτε στον σύντροφό σας να τα κάνει μπάνιο, απλώς για να σταματήσετε λίγο να ακούτε κλάματα. Πάρτε βαθιές ανάσες, κάντε υπομονή και όλα θα πάνε καλύτερα.

    Aκόμη και σήμερα, σε μας, πρέπει πάντα να υπάρχει χώρος τουλάχιστον για τρεις. Το "ειμαστε οι δυο μας" δεν υπάρχει ανάμεσα σε μένα και ένα παιδάκι από τα δύο. Ακόμη κι όταν έρθει κοντά μου ο ένας για χάδια στο πατούσι, πρέπει κάπως να βρω τρόπο να χαϊδέψω και το πατούσι του άλλου...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved