Μία μαμά διηγείται: «Αυτό είναι το πιο αφελές λάθος που μπορεί να κάνει ένας νέος γονιός!»

Το πρώτο διάστημα που έρχεται ένα μωρό στο σπίτι, όλα είναι πρωτόγνωρα και είναι απόλυτα φυσιολογικό κάθε γονιός να εχει χιλιάδες απορίες και να θέλει το χρόνο του να προσαρμοστεί. Ποιο είναι όμως το πιο αφελές λάθος που μπορεί να κάνει ένας νέος γονιός;

Μία Μαμά
Μία μαμά διηγείται: «Αυτό είναι το πιο αφελές λάθος που μπορεί να κάνει ένας νέος γονιός!»

Η Κέτι Σβέιτζερ συντάκτρια του popsugar.com και μαμά ενός 4 μηνών κοριτσιού μοιράζεται την εμπειρία της και αποκαλύπτει στους αναγνώστες της ποιο είναι σύμφωνα με αυτή το πιο «χαζό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, λάθος που μπορεί να κάνει ένας νέος γονιός.

«Για αρχή θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι το μωρό μου επιτέλους κοιμήθηκε όλη τη νύχτα, χωρίς να ξυπνήσει, για πρώτη φορά! Σε αντίθεση όμως με τους περισσότερους γονείς δε νιώθω χαρά και ενθουσιασμό! Γιατί;

Μέχρι και χθες το βράδυ το μωρό μου δεν είχε καταφέρει να κοιμηθεί ένα ολόκληρο βράδυ χωρίς να ξυπνήσει ούτε μία φορά. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα! Κάποιες φορές ξυπνούσε και πέντε και έξι φορές σε μία νύχτα και φυσικά δεν πίστευα ότι η χθεσινή βραδιά θα αποτελούσε εξαίρεση!

Όλα ξεκίνησαν όταν επιτέλους κατάφερα να τη βάλω για ύπνο γύρω στις 10:00, αφού βέβαια προηγήθηκε μιάμιση ώρα που δεν έλεγε να κοιμηθεί με τίποτα!

Ναι, ναι, ξέρω κανονικά θα έπρεπε να ακολουθήσω τον κανόνα για μαμάδες και να κοιμάμαι όταν κοιμάται το μωρό, αλλά αυτό είναι αδύνατο και συνήθως εκμεταλλεύομαι αυτές τις ώρες για μπουγάδα, μαγείρεμα, δουλειές του σπιτιού και γενικά όλα αυτά που χρειάζονται για να μείνει μία οικογένεια ενωμένη!

Αφού τα έκανα όλα αυτά, ακόμα δε νύσταζα και έκατσα λίγο στον υπολογιστή για να τακτοποιήσω κάτι θέματα με τη δουλειά που εκκρεμούσαν. Όταν τελείωσα κοίταξα το ρολόι: 11:12. Σε λίγη ώρα θα ξυπνούσε, οπότε αντί να πέσω στο κρεβάτι, αποφάσισα να πάω το σκύλο μία τελευταία βόλτα.

Όταν επέστρεψα, η πόρτα καταλάθος χτύπησε τόσο δυνατά, που σκέφτηκα ότι αυτό σίγουρα την ξύπνησε. Και όμως, δεν το έκανε! Έκατσα λίγο στον καναπέ και μπήκα λίγο στο Facebook από το κινητό. Η ώρα είχε πάει 12:30! Είχα εντυπωσιαστεί αλλά δεν ήμουν ιδιαίτερα αισιόδοξη για ένα ήρεμο βράδυ.

Πήγα στο μπάνιο όπου βρήκα μία κρέμα προσώπου που ποτέ έως τότε δεν είχα το χρόνο να τη δοκιμάσω. Την άπλωσα στο πρόσωπό μου και σκεφτόμουν ότι τη στιγμή που θα η βάλω, θα ακούσω το κλάμα. Ακόμα τίποτα. Πέρασε από το μυαλό μου να κοιμηθώ, αλλά η εμπειρία μου με έχει μάθει ότι ο ύπνος 1 και 2 ωρών, είναι εξίσου επίπονος με την αϋπνία!

Προτίμησα λοιπόν να δω ένα επεισόδιο από την αγαπημένη μου σειρά. Πέρασε μία ακόμη ώρα και ακόμα τίποτα! Τότε ήταν που ανησύχησα. "Είναι άραγε καλά; Αναπνέει;" Πλησίασα την πόρτα του δωματίου της και με απαλά βήματα πλησίασα την κούνια. Την κοιτούσα για ένα ολόκληρο λεπτό χωρίς να πάρω τα μάτια μου από το στομάχι της μέχρι που επιβεβαίωσα ότι ήταν καλά! Βγήκα με προσεκτικά βήματα και κοίταξα το ρολόι! Ήταν 3:07!

Αποφάσισα να πέσω στο κρεβάτι, μέχρι τις 5:00 όμως δεν κατάφερα να κλείσω μάτι! Σκεφτόμουν τις εκκρεμότητες για αύριο και ότι έπρεπε να είχα πάει για ύπνο νωρίτερα. Όταν επιτέλους κατάφερα να κοιμηθώ, δεν πέρασαν 20 λεπτά και το κλάμα της κόρης μου ηχούσε σε όλο το σπίτι!

Το κοριτσάκι μου τα είχε καταφέρει! Ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκε ένα ολόκληρο βράδυ χωρίς να ξυπνήσει! Ποιο ήταν εν τέλει το μεγαλύτερο λάθος;

Μα φυσικά ότι δεν κοιμήθηκα, αλλά περίμενα την κόρη μου να ξυπνήσει! Όσο για τον κανόνα "όταν κοιμάται το μωρό, κοιμάται και η μαμά", μην τον υποτιμάτε! Ισύει 100%!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved