Είσαι καλή μαμά - Οι κακές μέρες και στιγμές δεν σε κάνουν κακή μαμά

  • Το τέλειο στη μητρότητα δεν υπάρχει
  • Οι μη τέλειες στιγμές δεν σε κάνουν κακή μητέρα
Μία Μαμά
Είσαι καλή μαμά - Οι κακές μέρες και στιγμές δεν σε κάνουν κακή μαμά
Instagram @chloe_trayhurn_art

Άσε με να σου πω τι δεν λες στον εαυτό σου.

Είσαι καλή μαμά. Οι μη τέλειες στιγμές δεν σε κάνουν κακή μητέρα. Το τέλειο στη μητρότητα δεν υπάρχει.

Τα παιδιά σου σε αγαπούν έτσι όπως είσαι. Όπως και αν είσαι. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Είτε φοράς make up είτε όχι. Είτε φοράς φανταχτερά ρούχα είτε πιτζάμες, κολάν ή φόρμες. Όποιο και αν είναι το νούμερό σου, το χρώμα των μαλλιών σου, ό,τι και αν δείχνει η ζυγαριά, με όσα σημάδια και αν έχει το κορμί σου, σε αγαπάνε.

Δουλεύεις τόσο σκληρά τώρα. Νοιάζεσαι για τα παιδιά σου, παίζεις μαζί τους και το να βρίσκεσαι με τα παιδιά σου είναι η πιο παραγωγική ώρα μέσα στην ημέρα σου. Ό,τι και αν φέρνει η μητρότητα, αυτό που έχει αξία στο τέλος της ημέρας είναι τα ίδια σου τα παιδιά. Αυτά έχουν αξία. Το ψυχολογικό βάρος είναι τεράστιο. Κουβαλάς τόσα πράγματα μέσα σου. Ελπίζω να βλέπεις πόσο δυνατή είσαι.

Τα παιδιά σου πάντα θα σε χρειάζονται. Ίσως όχι με τον τρόπο που σε χρειάζονται τώρα. Αλλά θα σε χρειάζονται. Θα μεγαλώσουν. Θα αλλάξουν. Αλλά εσύ θα είσαι ένα σημαντικό κομμάτι στο δικό τους παζλ. Καθώς μεγαλώνουν το μόνο που έχουν ανάγκη είναι να αγαπιούνται και να υποστηρίζονται.

mitrotita skitso mamas alithini istoria 1

πηγή φωτογραφίας: Instagram @chloe_trayhurn_art

Σου επιτρέπεται να αφήσεις για λίγο στην άκρη τη μητρότητα κάποιες μέρες. Μέρες που θα αφιερώσεις στον εαυτό σου, που θα κάνεις πράγματα μόνη σου και δεν θα βιάζεσαι. Το να σου λείπουν δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το πόσο τα αγαπάς και πόσο ευγνώμων είσαι που υπάρχουν στη ζωή σου. Μια μέρα, τα ίδια θα βρεθούν στη δική σου θέση και θα σκεφτούν αυτό που σκέφτεσαι και εσύ τώρα. Επειδή δεν θα βρίσκονται κοντά σου κάποιες μέρες, δεν θα σημαίνει ότι δεν σε αγαπούν και ότι δεν νοιάζονται για εσένα.

Δεν χρειάζεται να αιτιολογείς τις γονικές σου αποφάσεις. Δεν οφείλεις στους άλλους μια εξήγηση για το γιατί κάνεις κάποια πράγματα. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Αλλά οφείλεις στον εαυτό σου και στα παιδιά σου να το πιστέψεις αυτό.

Στις δύσκολες μέρες σου, σε βλέπουν.
Στις μεγάλες νύχτες σου, σε βλέπουν.
Σε όλα όσα κάνεις, η αγάπη σου φαίνεται.

Γι' αυτό πες το στον εαυτό σου.
Και πες το σε κάθε μαμά που ξέρεις.
Απλά πες το!

Γιατί αυτά όλα, πρέπει να λέγονται περισσότερο.
Αυτό αξίζουμε να ακούμε όλες.

- Emma Heaphy -
πηγή: Instagram @wordsof_emmaheaphy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved