4 πράγματα που μας λείπουν στις φετινές Απόκριες

Το Καρναβάλι αναβάλλεται και φέτος!

4 πράγματα που μας λείπουν στις φετινές Απόκριες

Γέννημα, θρέμμα Πατρινιά και φέτος, μετά από 37 χρόνια είναι η πρώτη φορά που δεν θα βρεθώ στην πόλη μου για το τριήμερο.

Θα πεις και να ήσουν εκεί, θα υπήρχε Καρναβάλι; Όχι θα σου πω και έχεις δίκιο.

Το φετινό βατερλό το έβλεπα από πέρσι να έρχεται, σε εκείνο το άτυπο ήμι-καρναβάλι. Πέρσι οι Απόκριες ακυρώθηκαν λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις Απόκριες κι ενώ στην Πάτρα υπήρχαν ήδη τα πρώτα κρούσματα covid19. Εκεί που ο Δήμαρχος έλεγε πως θα κάνουμε παρέλαση τον Ιούνιο, κάπου εκεί κατάλαβα τι μας περιμένει.

Αν μπορώ ως γνήσιο τέκνο του Καρναβαλιού, να σου περιγράψω τα τέσσερα σημεία της Απόκριας που μου λείπουν φέτος, θα συνοψίζοντας στα εξής απλά:

Η ανεμελιά:

Τα καρναβαλικά μας πάρτι, ο τρελός χορός μας, όλοι μαζί μπουλούκι να γελάμε και να πετάμε χαρτοπόλεμο στον ουρανό.

Και ναι, τα παιδιά μας τα ντύσαμε και φέτος και κάναμε διαδικτυακά webex πάρτι από τις οθόνες με τις ηρωίδες δασκάλες μας, αλλά μας λείπει η αγκαλιά, η αυθόρμητη στιγμή που θα τραβήξει ο ένας τον άλλο να χορέψουν Πατρινό Καρναβάλι για πάντα.

Η ξεκούραση:

Το καρναβάλι για μένα είναι συνώνυμο με το ταξίδι στην Πάτρα, στο πατρικό μου με τα παϊδάκια του μπαμπά μου, τα γλυκά της μαμάς μου, την ξεκούραση από πλύσιμο, σιδέρωμα, ετοιμασία φαγητού κι εκείνος ο γλυκός ύπνος του μεσημεριού μετά τη βραδινή παρέλαση, που τα παιδιά τα έχουν αναλάβει οι παππούδες κι εσύ απολαμβάνεις τη σιέστα σου.

Σοκολάτες και πυροτεχνήματα:

Αν έχεις έρθει στην Πάτρα με παιδιά, ξέρεις πολύ καλά πως τα παιδιά ούτε από άρματα εντυπωσιάζονται, ούτε με τη βαβούρα την παλεύουν. Τα παιδιά θέλουν άρματα να ρίχνουν σοκολάτες κι έναν ουρανό στην λήξη του Καρναβαλιού να φωτίζεται από χιλιάδες πυροτεχνήματα. Κι όταν η μαμά και ο μπαμπάς έχουν γνωριστεί στα πυροτεχνήματα αυτά, δεν μπορείς καν να γιορτάσεις την επέτειο!

H γλυκιά κούραση:

Του ποδαρόδρομου από τη μια μεριά της πόλης στην άλλη, από την ποδαράτη βραδινή παρέλαση στην πρωινή επίσημη με τα άρματα, με τα παιδιά στους ώμους ή στην αγκαλιά, με το άγχος αν την Δευτέρα θα έχει άερα για να πετάξει ο αετός, με γλυκαιμικό σοκ από τις 20 σοκολάτες που έπιασες στην παρέλαση, με το κέφι τρελό και τα χαμόγελα ως τα αυτιά.

Καλές μας Απόκριες και του χρόνου μασκαρεμένοι και αγκαλιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved