Νόστιμη και εύκολη τούρτα παγωτό με γιαούρτι (pics)

Όταν ήμουν παιδί, κάθε καλοκαίρι μέτραγα τα μπάνια και τα παγωτά!

Mamatsita
Νόστιμη και εύκολη τούρτα παγωτό με γιαούρτι (pics)

Και φυσικά όταν ξεπερνούσα τα εκατό (τα μπάνια τα μέτραγα διπλά αν ήταν πρωί – απόγευμα) φούσκωνα από περηφάνια!

Μεγαλώνοντας σταμάτησα να τα μετράω. Και τα μπάνια και τα παγωτά. Στην προ μαμά εποχή, τα μπάνια μου αλλά και τα παγωτά μου, έφταναν δεν έφταναν τα 30, άντε 40!!!Δούλευα βλέπεις και σταμάτησα και το κλέψιμο (δύο μπάνια την ημέρα).

Στην μετά μαμά εποχή, έχω επιστρέψει σχεδόν στην παιδική μου ηλικία, καθώς τα μπάνια με τα παιδιά μου μερικές χρονιές ξεκινούν κι από τον Μάιο.

Όσο για τα παγωτά… δεν μετράω πια σε τεμάχια, αλλά σε μπουκιές που κλέβω από τα παγωτά τους.

Φέτος, όμως θα ξεκινήσω να μετράω πόσες φορές θα φτιάξω αυτή την υπέροχη τούρτα παγωτό (ήδη μετράω δύο),που ήρθε για να δροσίσει τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες και νύχτες μας!

Προέκυψε ως ιδέα της αδελφής μου, μετά την λατρεία που εκδηλώνουν τα τελευταία δύο καλοκαίρια τα παιδιά μου – ιδιαίτερα η κόρη μου- για το frozen yogurt. Κοινώς το παγωμένο γιαούρτι.Σε κάθε καλοκαιρινή μας έξοδο-βόλτα- περίπατο- μπάνιο-δείπνο, η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα κυπελάκι frozen yogurt!

Γιατί λοιπόν να μην φτιάξω μια τούρτα παγωτό frozen yogurt να την έχω στην κατάψυξη, να τρώνε όποτε κι όταν επιθυμούν;

Είναι νόστιμη κι εύκολη… αλλά χρειάζεται να της δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο (απ’ ότι σ’ έχω συνηθίσει).

Το αποτέλεσμα όμως θα σε ανταμείψει!

Υλικά

400 γρ μπισκότα digestive
360 γρ πραλίνα φουντουκιού
1 κούπα γάλα + 1 σφηνάκι
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανιλέτα
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ σ ζάχαρη άχνη
1 σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
σταγόνες λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)

Δες πως γίνεται η τούρτα παγωτό με γιαούρτι

1. Αλέθω τα μπισκότα στο μούλτι. Τ’ ανακατεύω με μια γερή κουταλιά πραλίνα φουντουκιού κι ένα σφηνάκι γάλα.
Στρώνω τα μπισκότα στη βάση του σκεύους που χρησιμοποιήσω.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και την βανιλέτα (αν δεν έχεις βάλε 1 κ γλ. υγρή βανίλια).
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και την προσθέτω στο μίγμα του γιαουρτιού.
Τοποθετώ το μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο στην κατάψυξη κι ανακατεύω 3 φορές ανά μισή ώρα για να μην πιάσει «κρυσταλάκια»
3. Ρίχνω την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση. Ανακατεύω την υπόλοιπη πραλίνα με την κούπα γάλα για να πάρω μια σχετικά ρευστή πραλίνα και την απλώνω πάνω από την κρέμα.
4. Πασπαλίζω με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τοποθετώ στην κατάψυξη.

Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να παγώσει καλά.

Tip: Την τρίτη φορά που θα ανακατέψεις , μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις στην κρέμα κομματάκια κουβερτούρας ή μερικές κουταλιές από την μαρμελάδα που σου αρέσει.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved