Η πιο νόστιμη συνταγή για Μυρμηγκάτο! Ποτέ άλλοτε ένα κέικ δεν ήταν πιο νόστιμο!

Κάποιοι στη μηχανή αναζήτησης της Google, το ψάχνουν ως κέικ με τρούφα, η ονομασία του όμως είναι Μυρμηγκάτο!

Mamatsita
Η πιο νόστιμη συνταγή για Μυρμηγκάτο! Ποτέ άλλοτε ένα κέικ δεν ήταν πιο νόστιμο!

Το γλυκάκι αυτό ούτε που το ήξερα. Το είδα μια μέρα στο blog της αγαπημένης μου Εύας από το funkycook.gr και το έφτιαξα! Δεν το έφτιαξα ακριβώς όπως το έχει εκείνη στη συνταγή της.

Δεν ήταν πως μου φάνηκε μεγάλη η διαδικασία, ήταν πως μοσχομύρισε τόσο το σπίτι που ο Μήτσος μου για τον οποίον και προοριζόταν, κυριολεκτικά δεν κρατιόταν. Παρέλειψα λοιπόν το τελευταίο στάδιο της επικάλυψης με τη σοκολάτα. Με πόνεσε βέβαια αυτό, αλλά ... μπροστά στην ανυπομονησία του γιου μου, έκανα την καρδιά μου πέτρα και το παρέλειψα. Αντ’ αυτής της επικάλυψης, γλάσαρα το κέικ με το σιροπάκι του!

Άρεσε πολύ, πάρα πολύ το μυρμηγκάτο!!! Δες λοιπόν, τι θα χρειαστείς και εσύ για να το φτιάξεις:

mirmigato sintagi 4

Υλικά:
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml γάλα χλιαρό
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (ή ότι λικέρ έχεις ή κονιάκ)
2 κάψουλες βανιλλίνη
1κ γλ αλάτι
300 gr. αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο
1 κ γλ baking powder
150 γρ τρούφα
για το σιρόπι
350 gr. ζάαχαρη
280 ml. νερό
1 μικρό ξυλάκι κανέλα

mirmigato sintagi 2

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ, ή σε ένα βαθύ μπολ χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτεις σταδιακά τ’αυγά. Στη συνέχεια ρίχνεις το γάλα, το λικέρ, τη βανιλλίνη και το αλάτι κι αφού ανακατευτούν κι αυτά, κλείνεις το μίξερ.
Ρίχνεις στον κάδο σιγά σιγά τη φαρίνα την οποία έχεις ανακατέψει με το baking powder και την τρούφα κι ενσωματώνεις το μίγμα αυτό, χρησιμοποιώντας σπάτουλα.

mirmigato sintagi 1


Ρίχνεις το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Εγώ το έβαλα σε φόρμα με σχήμα καρδιάς... παιδί μου είναι καταλαβαίνεις!!! Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

mirmigato sintagi 5


Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ το γλασάρεις με το σιρόπι το οποίο έχεις ετοιμάσει βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζεις με έξτρα τρούφα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved