Aνοιχτή γαλατόπιτα με φύλλο και πλούσια κρέμα - Μοναδική γεύση

  • Συνταγή για ανοιχτή γαλατόπιτα με φύλλο.
  • Πώς θα φτιάξετε αυτή τη νόστιμη και λαχταριστή γλυκιά γαλατόπιτα.
Mamatsita
Aνοιχτή γαλατόπιτα με φύλλο και πλούσια κρέμα - Μοναδική γεύση

Αυτή η γαλατόπιτα έχει αφράτη κρέμα η οποία είναι φτιαγμένη από ψιλό σιμιγδάλι και τρώγεται κυριολεκτικά με το κουτάλι.

Εσείς, γεμίζεται μια φωλίτσα από φύλλα κρούστας και έχετε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Γευστικά και εμφανισιακά.

Την πασπάλισα με ζάχαρη άχνη και κανέλα, σε ένα παραδοσιακό μοτίβο με το σεμεδάκι της μαμάς μου.

Για να την κάνω πραγματικό “έργο τέχνης”.Το κολπάκι αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα κέικ σου...

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο + 50 γρ. λιωμένο για τα φύλλα
  • 4 βανίλιες (κάψουλες)
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. σ. κανέλα
galatopita me fillo1

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, αποσύρω από την φωτιά.
  • Σε ένα μπολ σπάω τα αυγά , τους προσθέτω τις βανίλιες και ανακακατεύω καλά.
  • Ρίχνω τα αυγά στην κρέμα και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μόλις γίνει αυτό, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
  • Αφήνω την κρέμα να κρυώσει και ετοιμάζω τα φύλλα.
  • Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Στρώνω άτσαλα δυο φύλλα στη βάση τα οποία έχω επίσης βουτυρώσει. Συνεχίζω βουτυρώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα, τσαλακώνω κάθε φύλλο ξεχωριστά και τα βάζω ένα ένα να καλύψουν τα πλαϊνά της φόρμας, δημιουργώντας μια φωλίτσα.
  • Προσέχω τα φύλλα μου να είναι αφράτα, να μην στριμωχτούν και να ακουμπούν ίσα ίσα το ένα το άλλο.
  • Ρίχνω προσεκτικά την κρέμα στο κέντρο της “φωλιάς”.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς , στον αέρα , μέχρι κρέμα και φύλλα να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το αφήνω για 10 περίπου λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το τοποθετώ στην πιατέλα που θα σερβίρω.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την άχνη και την κανέλα και πασπαλίζω την γαλατόπιτα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved