Γιατί τα μεγάλα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται επιδερμικά

Οι μεγάλες αλήθειες κρύβονται κάτω από την επιφάνεια και τα μεγάλα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται επιδερμικά: Ατοπική Δερματίτιδα!

Γιατί τα μεγάλα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται επιδερμικά

Εκατομμύρια άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά παγκοσμίως πάσχουν από μια χρόνια μορφή ατοπικού εκζέματος που ονομάζεται Ατοπική Δερματίτιδα.

Όταν κάποιος σκεφτεί την Ατοπική Δερματίτιδα, ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορεί να σκεφτεί είναι ένα ορατό σημάδι στο δέρμα που συνοδεύεται από αίσθημα καύσου και κνησμού. Ωστόσο, μια γενικότερη διεργασία συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Η μέτρια έως σοβαρή Ατοπική Δερματίτιδα δεν είναι πάντα μια απλή δερματική πάθηση. Οι ακριβείς αιτίες της Ατοπικής Δερματίτιδας είναι άγνωστες όμως μερικοί από τους παράγοντες που φαίνεται να εμπλέκονται είναι οι εξής: Διαταραγμένη λειτουργία του φραγμού του δέρματος , ανοσολογικοί παράγοντες, περιβαλλοντικοί παράγοντες , γενετική προδιάθεση. Μάλιστα, όταν το δέρμα φαίνεται καθαρό, η φλεγμονή μπορεί να εξακολουθεί να είναι ενεργή κάτω από την επιφάνειά του και είναι απλά θέμα χρόνου η επόμενη έξαρση να κάνει την εμφάνισή της. Οι εξάρσεις συνήθως εκδηλώνονται διαφορετικά σε κάθε άτομο και μπορεί να εμφανιστούν σε ολόκληρο το σώμα προκαλώντας αφόρητο κνησμό και πόνο.

Σε ορισμένους ασθενείς, τα σημάδια της νόσου είναι πάντα εμφανή σε διάφορα σημεία του σώματος: Ερυθρότητα, παραγωγή εξιδρώματος, ξεφλούδισμα, οίδημα, πάχυνση δέρματος, δημιουργία εφελκίδων και ξηρότητα.

Τα ορατά συμπτώματα δεν είναι τα μοναδικά συμπτώματα. Οι εξάρσεις δεν προκαλούν απλώς ενόχληση αλλά δυσκολεύουν πολύ την καθημερινότητα των ασθενών. Συχνά, η Ατοπική Δερματίτιδα απαιτεί καθημερινή θεραπευτική αντιμετώπιση, ώστε να τεθούν υπό έλεγχο ο κνησμός και το εξάνθημα. Ωστόσο, οι ασθενείς ίσως να νιώσουν ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να αποφύγουν την επανεμφάνιση μιας έξαρσης. Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό να κατανοηθεί το υποκείμενο αίτιο της νόσου και να υπάρχει στενή συνεργασία του ασθενή με τον ειδικό.

epidermika22

Οι ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα έχουν την δυνατότητα να βοηθηθούν από το δικό τους εξατομικευμένο πλάνο δράσης: Ένα γραπτό πλάνο δράσης, το οποίο δημιουργούν σε συνεργασία με τον γιατρό που τους παρακολουθεί, και περιέχει οδηγίες για τη διαχείριση της νόσου, από τη βασική φροντίδα του δέρματος μέχρι και την αντιμετώπιση των εξάρσεων.

Συνεπώς, ο ασθενής με Ατοπική Δερματίτιδα μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του σημαντικά ακολουθώντας τις οδηγίες του ειδικού γιατρού και λαμβάνοντας την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Αν είστε λοιπόν ασθενής ή γνωρίζετε κάποιον που είναι τότε… Μην αντιμετωπίζετε το θέμα επιδερμικά. Ενημερωθείτε για την Ατοπική Δερματίτιδα στο atopicderma.gr

Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα για την ατοπική δερματίτιδα



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved