Ματθίλδη Μαγγίρα: «Είναι δύσκολο να είσαι χωρισμένη μητέρα» - Αποκλειστικά στο Μothersblog

Όλος ο κόσμος της Ματθίλδης Μαγγίρα περιστρέφεται γύρω από την κόρη της Λήδα. Η ταλαντούχα ηθοποιός και σχεδιάστρια ρούχων μιλάει αποκλειστικά στο mothersblog.gr για τις ώρες που περνάει μαζί της, για τον τρόπο που τη μεγαλώνει αλλά και για τις συνέπειες που είχε ο χωρισμός της από τον σύζυγό της στην ψυχολογία και την καθημερινότητα της μικρής.

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Είναι δύσκολο να είσαι χωρισμένη μητέρα» - Αποκλειστικά στο Μothersblog

Η Λήδα είναι για εσάς...
Η Λήδα είναι το παιδί μου, με ότι συνεπάγεται αυτό. Θα ήθελα να ήμουν ποιήτρια για να μπορέσω να περιγράψω με λέξεις αυτά που αισθάνομαι για εκείνη.

Ποια είναι η στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σας και έχει να κάνει με το παιδί σας;
Πολλές είναι οι στιγμές, σε διάφορες ηλικιακές φάσεις της. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία γιατί θα αδικήσω τις άλλες.

Φοβηθήκατε τη διαδικασία του τοκετού;

Όχι, ίσα ίσα το επιδίωξα και είμαι πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου, με το γιατρό, τη μαία και το αποτέλεσμα. Έκανα ένα πολύ καλό φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρίδειο γιατί πιστεύω ότι επηρεάζει την προσωπικότητα του παιδιού και ότι ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω για το παιδί μου και για μένα, γιατί η γέννα είναι μια συνεργασία μάνας και παιδιού. Επίσης είναι μια τεράστια εμπειρία και δοκιμασία για τη μητέρα.

Στον θηλασμό είπατε από την αρχή ναι και αν όντως έτσι συνέβη, πόσο καιρό θηλάσατε;

Φυσικά και είπα ναι από την αρχή και θήλασα όσο είχα γάλα με αυστηρά μητρικό θηλασμό για τεσσεράμισι μήνες.

Περάσατε επιλόχειο κατάθλιψη ή ψυχολογικές μεταπτώσεις μετά τη γέννα;

Θα ήμουν το ρόμποκοπ για να μην περάσω κάτι τόσο φυσιολογικό. Οι τρεις πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννα είναι πολύ φυσιολογικό να φέρουν τα πάνω κάτω αφού οι ορμόνες της μητέρας είναι σε πλήρη ανισορροπία. Αυτό που χρειάζεται είναι οι γιατροί να ενημερώνουν τη γυναίκα και τους υπόλοιπους συγγενείς που ζουν μαζί της ούτως ώστε να κατανοήσουν και να βοηθήσουν, γιατί η άγνοια πολλές φορές οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα.

Ποια στιγμή της ημέρας που περνάτε με τη Λήδα σας αρέσει περισσότερο;

Κάθε στιγμή έχει τη δική της αξία και μοναδικότητα. Θα σας δώσω όμως μια στιγμή συγκεκριμένη για να μη νομίζετε ότι γενικολογώ. Μια από τις πιο γλυκιές στιγμές είναι τη νύχτα που τη βάζω για ύπνο και διαβάζουμε ιστορίες στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί.

Η Λήδα είναι παιδί χωρισμένων γονιών. Πόσο πιστεύετε ότι την έχει επηρεάσει;

Το πόσο επηρεάζεται ένα παιδί έχει να κάνει με το πώς θα χειριστούν οι γονείς την κατάσταση. Αν η επικοινωνία μεταξύ τους διεξάγεται ομαλά και ο καθένας από τους γονείς είναι καλά και ευτυχισμένοι, κυρίως η μητέρα του που το μεγαλώνει, τότε είναι και το παιδί καλά. Μπορεί ένα παιδί να μεγαλώνει σε οικογενειακό περιβάλλον αλλά τόσο προβληματικό, που είναι και το πιο συνηθισμένο γύρω μας, δημιουργώντας του μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά του διαζυγίου. Η Λήδα είναι δυνατό παιδί. Η σχέση μας είναι βαθιά και συζητάμε πολύ.

Πόσο εύκολο είναι για μία χωρισμένη μητέρα να μεγαλώνει το παιδί της;

Είναι πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να παίζει και το ρόλο του πατέρα και οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Η αγάπη μόνο μπορεί να δώσει κουράγιο σε μια μάνα να τα καταφέρει σ' αυτή την κατάσταση.

Τι θα συμβουλεύατε άλλες γυναίκες που είναι χωρισμένες μητέρες;

Δε μου αρέσει να συμβουλεύω γενικώς γιατί πιστεύω στην προσωπική διαδρομή κάθε ανθρώπου οπότε ό,τι και να πω είναι από τη δική μου οπτική γωνία. Πιστεύω ακράδαντα ότι είτε είναι χωρισμένη, είτε παντρεμένη, σημασία έχει η μάνα να είναι καλά με τον εαυτό της γιατί αυτό είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να κάνει στο παιδί της.

Πόσο συχνά βλέπει τον πατέρα της, Άλεξ Φόστερ, η Λήδα;

Όσο το χρειάζεται και εκείνη και ο πατέρας της.

Έχετε κοινή πορεία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας με τον πρώην σύζυγό σας;

Έχω το κύριο μέρος της διαπαιδαγώγησής της, συζητάω αρκετά με τον πατέρα της για τα σοβαρότερα θέματά της και έχουμε -θα μπορούσα να πω- μια κοινή κατεύθυνση και κοινό στόχο για το αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το πιο γλυκό πράγμα που έχετε ακούσει από τα χείλη της;

Είναι πολλά, θα σας πω αυτό που μου ήρθε πρώτο στο μυαλό τώρα. Ήμασταν στην Αμερική στο σπίτι και περιμέναμε καλεσμένους για τραπέζι. Αφού ετοιμάστηκα, πήγα στο δωμάτιό της να την ντύσω. Ήταν τότε 3 ετών και δεν έλεγε το σίγμα. Την ετοιμάζω, την κοιτάω και της λέω: «Αχ, Λήδα είσαι μια κούκλα», και μου απαντάει : «και θυ είθαι κούκλα μαμά»!

Όταν δουλεύετε τη Λήδα ποιος την προσέχει;

Υπάρχουν άνθρωποι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος κι έμπιστοί μου που βοηθούν σ' αυτό το κομμάτι.

Πώς θέλετε να είναι σε 15 χρόνια από τώρα η Λήδα;

Θέλω να είναι ένας άνθρωπος ακέραιος που θα ασχολείται επαγγελματικά μ' αυτό που αγαπάει περισσότερο.

Θα σκεφτόσασταν να κάνετε άλλο παιδί στο μέλλον αν οι συνθήκες το επέτρεπαν;

Το σκέφτομαι και το επιθυμώ γιατί αγαπώ τα παιδιά και θα ήθελα το παιδί μου να έχει αδερφάκι. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες λοιπόν, γιατί όχι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved