Ανοσοποιητικό: Η μαμά χρειάζεται την «πανοπλία» της και τη φτιάχνει με... κανέλα!

Οι καθημερινές προκλήσεις για μία σύγχρονη μαμά, μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ!

Ανοσοποιητικό: Η μαμά χρειάζεται την «πανοπλία» της και τη φτιάχνει με... κανέλα!

Κάθε πρωί έχει να αντιμετωπίσει επαγγελματικά deadlines και γυρίζοντας σπίτι, όλο και κάποια στοίβα από ρούχα, πιάτα ή παιχνίδια, θα την περιμένει στωικά για να μπει στη θέση της. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι περισσότερες από εμάς νιώθουμε συνεχώς κουρασμένες ή γινόμαστε ευάλωτες σε λοιμώξεις και παθογόνους μικροοργανισμούς. Ακόμη και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε, επιλέγουμε να τον περάσουμε παρέα με τα μικρά μας, παραμελώντας την ανάγκη του οργανισμού μας, ο οποίος χρειάζεται άμεσα... επαναφόρτιση!

Ναι, η καθημερινότητα για μία μαμά μπορεί να εξελιχθεί σε αληθινό πεδίο «μάχης» για την υγεία της, όμως επενδύοντας έγκαιρα σε superfood 'ήρωες', οι οποίοι θα της δώσουν τα θρεπτικά συστατικά και την ώθηση να αντεπεξέλθει, είναι σίγουρο πως στο τέλος της κάθε ημέρας, εκείνη θα ανακηρύσσεται νικήτρια!

Αν αναρωτιέσαι ποιες είναι αυτές οι υπερτροφές, να είσαι σίγουρη πως μερικές υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας και η ευεργετική κανέλα, ανήκει σε αυτές. Το πικάντικο και γλυκό άρωμά της, δεν είναι μόνο μία εξαιρετική «πινελιά» για τα πιάτα, αλλά και ένας τρόπος να πάρεις τη δύναμή σου, μια πανοπλία για τον οργανισμό με πολλαπλές ιδιότητες, τις οποίες μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά παρακάτω.

Μία «ασπίδα» ενάντια στις λοιμώξεις

Δεν υπάρχει πιο γευστικός τρόπος για να ενισχύσουμε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας, από ένα κουταλάκι κανέλα σε ένα δροσιστικό smoothie ή θρεπτικό γεύμα. Το έλαιο κανέλας περιλαμβάνει εξαιρετικά ισχυρές ουσίες στη σύστασή του, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν το αναπνευστικό σύστημα από επικίνδυνες λοιμώξεις, απομακρύνοντας τους παθογόνους μικροοργανισμούς που προσπαθούν να εισέλθουν σε αυτό.

Προστατεύει την καρδιά

Η κανέλα είναι ένα συστατικό που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την υγεία της καρδιάς και τη φυσική καταπολέμηση καρδιαγγειακών ασθενειών, όπως ο διαβήτης. Διαθέτοντας μία ισχυρή σύνθεση από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, μπορεί και διατηρεί σε φυσιολογικό επίπεδο τη γλυκόζη στο αίμα, διατηρώντας έτσι την «καλή» χοληστερόλη και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Ακριβώς για αυτό, μία κάψουλα ημερησίως από το ειδικό συμπλήρωμα διατροφής με σύνθεση από φυσικό εκχύλισμα κανέλας, όπως τη ΚΑΝΕΛΑextra της SUPERFOODS, είναι ο καλύτερος τρόπος να «κλείνουμε» ένα χορταστικό γεύμα!

superfoods kanella

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Οι αντιοξειδωτικές υπερτροφές όπως είναι η κανέλα, έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Χάρει στα φλαβονοειδή και τα φυσικά αντιοξειδωτικά που διαθέτει, μπορεί να τις δεσμεύσει και να τις εξουδετερώσει, ενισχύοντας έτσι την «άμυνα» των κυττάρων.

Ανακουφίζει το νευρικό σύστημα

Για εμάς που αντιμετωπίζουμε καθημερινά έντονους πονοκεφάλους ή η απασχόλησή μας απαιτεί πνευματική εργασία, η κανέλα μπορεί να γίνει ο καθημερινός μας «σύμμαχος». Πιο συγκεκριμένα, προστατεύει το κεντρικό νευρικό σύστημα και διαθέτει συστατικά που αναστέλλουν πολλά ανεπιθύμητα σύμπτωματα, ενισχύοντας τη γνωστική λειτουργία και δίνοντας ώθηση στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Επιβραδύνει τα «σημάδια» του χρόνου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η κανέλα διαφυλάσσει την υγεία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, τόσο στο εσωτερικό του οργανισμού, όσο και στην επιδερμίδα μας. Αυτό σημαίνει πως με τις πρωτεΐνες που διαθέτει, βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, διατηρώντας το δέρμα απαλό και μαλακό στο πέρασμα του χρόνου.

kanella



Αν μέχρι σήμερα νόμιζες πως η κανέλα είναι απαραίτητη μόνο για τα σπιτικά γλυκά, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να πάρεις τη δύναμή σου, επενδύοντας σε ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής, όπως τη ΚΑΝΕΛΑextra της SUPERFOODS και να έχεις την καρδιά και το... κεφάλι σου, ήσυχο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved