Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι φροντίζουμε σωστά τα δόντια μας

Η ολοκληρωμένη φροντίδα που χρειαζόμαστε

Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι φροντίζουμε σωστά τα δόντια μας

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του να φροντίζουμε τη στοματική μας υγιεινή. Διότι γνωρίζουμε ότι το να μεριμνούμε για την υγεία του στόματος και τον δοντιών μας, μπορεί όχι μόνο να μας γλιτώσει από ανεπιθύμητο πόνο, ταλαιπωρία και περιττά έξοδα, αλλά παράλληλα δύναται να μας βοηθήσει να συμβάλλουμε στη διατήρηση της υγείας μας γενικότερα.

Οι έρευνες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια και συνδέουν την κακή στοματική υγιεινή με μια σειρά από ασθένειες είναι αρκετές. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως η κακή στοματική υγιεινή φέρεται να αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού (όπως η βακτηριακή πνευμονία), ότι σύμφωνα με μελέτες οι πάσχοντες από ουλίτιδα είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη στενώσεων στις αρτηρίες που μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό και ότι κατά τους ειδικούς, η καλή στοματική υγιεινή φέρεται να λειτουργεί προστατευτικά για την καρδιά.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, πως είναι σημαντικό να φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη στοματική μας υγιεινή. Αλήθεια όμως, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτό;

Διαβάστε περισσότερα στο epithimies.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved