Γυναικολόγος στη Σερβία: «Είμαι ένοχος. Εκανα έως 62.000 εκτρώσεις σα να εξαφάνισα μία ολόκληρη πόλη»

Μία συγκλονιστική δημόσια εξομολόγηση έκανε γνωστός γυναικολόγος στη Σερβία για τις εκτρώσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, δηλώνοντας συγχρόνως και μετανιωμένος για τις πράξεις του.

Γυναικολόγος στη Σερβία: «Είμαι ένοχος. Εκανα έως 62.000 εκτρώσεις σα να εξαφάνισα μία ολόκληρη πόλη»

Πρόκειται για τον Στόϊαν Αδάσεβιτς ο οποίος αφού τόνισε ότι η έκτρωση είναι φόνος, παραδέχτηκε ότι έχει κάνει πάρα πολλές σε γυναίκες που τον εμπιστεύονταν για την ιδιότητά του. Μάλιστα, ο ίδιος έχει γράψει και βιβλίο με τον τίτλο «Η αγιότητα της ζωής» στο οποίο περιλαμβάνονται άρθρα του για την ενδομήτρια παιδοκτονία, όπως αναφέρει την έκτρωση.

Ο Σέρβος γυναικολόγος έδωσε στο περιοδικό της Σέρβικης Εκκλησίας «Ορθοδοξία» συνέντευξη στην οποία παραδέχεται με ειλικρίνεια ότι μετάνιωσε για όλα όσα έχει κάνει. «Είμαι γιατρός, γνωρίζω τις πράξεις μου, είμαι ένοχος για όλες τις φρικαλεότητες που έκανα ως γυναικολόγος και είμαι υποχρεωμένος να μαρτυρήσω, να αφυπνίσω, να προειδοποιήσω ότι η διακοπή της εγκυμοσύνης ουσιαστικά είναι φόνος του αγέννητου ανυπεράσπιστου παιδιού. Στις οριζόμενες υποχρεώσεις της εργασίας μου ήταν και οι νόμιμες αμβλώσεις. Τότε δεν γνώριζα ότι πράττω φόνο, τώρα, όμως, υποστηρίζω και γνωρίζω ότι η αμαρτία μου ενώπιον του Θεού είναι μεγάλη. Στο Πανεπιστήμιο διδάχθηκα ότι το παιδί είναι ζωντανό, μόλις γεννηθεί με το πρώτο του κλάμα. Προ του κλάματος υπάρχει μόνο ως ένα εκ των οργάνων της μητέρας του: ως ένα δόντι, ως ένα νεφρό, ως η σκωληκοειδής απόφυση» δήλωσε ο γυναικολόγος, η συνέντευξη του οποίου φιλοξενείται στα ελληνικά στο apantes.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Έκανα από 48.000 έως 62.000 εκτρώσεις! Είναι σαν να έχω εξαφανίσει μία ολόκληρη πόλη. Το Βελιγράδι έχει νοσοκομεία και αρκετές ιδιωτικές κλινικές, όπου γίνονται οι εκτρώσεις! Στα τέλη της δεκαετίας του '80 εμφανίστηκε το υπερηχογράφημα με τη διαγνωστική του δυνατότητα και μου έφερε πολλές εκπλήξεις. Είδα το έμβρυο, τους κτύπους της καρδιάς του, τις κινήσεις, το άνοιγμα του στόματός του... Στα μεγαλύτερα έμβρυα παρατήρησα το «πιπίλισμα» του αντίχειρα. Το έμβρυο σκεπτόταν και αισθανόταν, διότι αντιδρούσε στους διαπεραστικούς ήχους επιταχύνοντας τις κινήσεις του. Και ύστερα από 4-5 λεπτά, όσο διαρκεί η άμβλωση, το έμβρυο αυτό, αυτό το ίδιο ανθρώπινο ον, βρισκόταν τεμαχισμένο μεταξύ των εργαλείων στο τραπέζι».

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved