SOS: Καρδιαγγειακά πρόβληματα αντιμετωπίζουν τα Ελληνόπουλα λόγω παχυσαρκίας!

Στην λίστα με τα περισσότερα παχύσαρκα παιδιά βρίσκεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια!

SOS: Καρδιαγγειακά πρόβληματα αντιμετωπίζουν τα Ελληνόπουλα λόγω παχυσαρκίας!

Μια πρόσφατη ερεύνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου CHILDRENHEALTH εκπέμπει SOS αφού τα Ελληνόπουλα μεγαλώνοντας θα βρεθούν αντιμέτωπα με καρδιαγγειακά πρόβληματα λόγω παχυσαρκίας.


Όπως αναφέρει το skai η έρευνα έδειξε ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ είναι πολύ υψηλά, δηλαδή τα ποσοστά των υπέρβαρων παιδιών στις δύο χώρες ήταν 29,9% και 24,9%, αντίστοιχα, ενώ των παχύσαρκων ήταν 16,7% και 18%, αντίστοιχα. Στην Ελλάδα τα ποσοστά αυτά θεωρούνται σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με εκείνα προηγούμενης μελέτης του INTERREG III που διεξήχθη το 2006-2008 σε άλλες διασυνοριακές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που ήταν υπέρβαρα 27,1% και παχύσαρκα 8,2%.


Στην Ελλάδα, το 49,8% των παιδιών είχαν τιμές χοληστερόλης πάνω από τα ανώτερα φυσιολογικά όρια, ενώ στην ΠΓΔΜ μόλις το 33,5%, με σημαντική διαφορά. Επίσης, το 40,6% των παιδιών στην ΠΓΔΜ είχε χαμηλά επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης (HDL) και άρα χαμηλότερη καρδιοπροστασία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου τα περισσότερα παιδιά (85,8%) είχαν φυσιολογικά επίπεδα HDL.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved