Οι έγκυες δεν πρέπει να βάφουν το παιδικό δωμάτιο ή να αγοράζουν καινούργια έπιπλα γιατί μπορεί να εκθέσουν το αγέννητο παιδί τους σε χημικές ουσίες

Νέες συμβουλές και προειδοποιήσεις από τον Ιατρικό κόσμο προς τις μέλλουσες μητέρες στις οποίες λένε να μην αγοράζουν μπογιές για τοίχο, νέα έπιπλα ή άλλα υφάσματα στο σπίτι, πριν φέρουν στον κόσμο το μωρό τους καθώς μπορεί να το θέσουν σε κινδύνους πριν ακόμα γεννηθεί!

Οι έγκυες δεν πρέπει να βάφουν το παιδικό δωμάτιο ή να αγοράζουν καινούργια έπιπλα γιατί μπορεί να εκθέσουν το αγέννητο παιδί τους σε χημικές ουσίες

Στο Βασιλικό Κολέγιο Γυναικολόγων εκδόθηκε ένας οδηγός προς τις μέλλουσες μητέρες ο οποίος προτείνει επίσης τη μείωση της χρήσης ενυδατικών κρεμών και προϊόντων ντους. Υπάρχει όμως και η αντίπερα όχθη που λέει ότι τέτοιου είδους προειδοποιήσεις, το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να αγχώσουν ακόμα περισσότερο τις έγκυες.
Η προειδοποίηση για όλα τα παραπάνω ισχύει και για τις νέες μητέρες που θηλάζουν. Επίσης, οι γιατροί υποστηρίζουν πως η χρήση φρέσκων τροφών παρά τυποποιημένων καθώς έτσι μπορούν να περιορίσουν τις χημικές ουσίες που μπορεί να περάσουν στο παιδί. Επίσης πρέπει να αποφεύγουν φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και παυσίπονα, εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη. Και η λίστα με τις απαγορεύσεις, είναι πραγματικά ατελείωτη. Ιατρικοί σύλλογοι πάντως υποστηρίζουν πως πολύ λίγα από τα παραπάνω μπορεί να βλάψουν ένα παιδί. Άλλωστε, κάθε άνθρωπος τη σήμερον ημέρα, εκτίθεται καθημερινά, λόγω ατμόσφαιρας σε διάφορες χημικές ουσίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved