Ατζελίνα Τζολί: «Ετσι βίωσα την διπλή μαστεκτομή» (σκίτσο)

Με ένα αποκαλυπτικό άρθρο της στους New York Times με τίτλο «H ιατρική επιλογή μου», η Ατζελίνα Τζολί αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον καρκίνο.

Ατζελίνα Τζολί: «Ετσι βίωσα την διπλή μαστεκτομή» (σκίτσο)

Σε άρθρο της με τίτλο «Η ιατρική επιλογή μου» που δημοσιεύθηκε την Τρίτη το πρωί στην εφημερίδα «New York Times» η Aμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σε επέμβαση διπλής μαστεκτομής επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

Η 37χρονη Aμερικανίδα ηθοποιός και σύντροφος του Μπραντ Πιτ σε ένα ψύχραιμο άρθρο κατέγραψε βήμα προς βήμα την απόφασή της να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή. Οπως αναφέρει η ίδια, πριν από την επέμβαση είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και 50% καρκίνο των ωοθηκών, εξαιτίας της παρουσίας αυτού του ελαττωματικού γονιδίου (BRCA1). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα της Αντζελίνα Τζολί, πέθανε σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο.

«Οταν έμαθα την κατάστασή μου, αποφάσισα να προηγηθώ και να ελαχιστοποιήσω τους κινδύνους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αποφάσισα να υποβληθώ προληπτικά σε διπλή μαστεκτομή. Αρχισα από τους μαστούς, καθώς ο κίνδυνος του καρκίνου του μαστού είναι πιο αυξημένος από τον κίνδυνο του καρκίνου των ωοθηκών, και η επέμβαση είναι πιο περίπλοκη»

Στις 27 Απριλίου, η ηθοποιός τελείωσε τους τρεις μήνες της ιατρικής προετοιμασίας που προβλέπεται πριν από τις επεμβάσεις.

Στο εξής, ο κίνδυνος να εμφανίσει καρκίνο του μαστού δεν υπερβαίνει το 5% των πιθανοτήτων.

Το σοκαριστικό για την διεθνή σόου μπιζ, άρθρο της ηθοποιού, μητέρας έξι παιδιών, καταλήγει: «Μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται πια να φοβούνται ότι θα με χάσουν εξαιτίας ενός καρκίνου του μαστού».

Το αξιοπερίεργο είναι, πώς κατάφερε η διάσημη ηθοποιός και η οικογένειά της, να διαφυλάξουν από τα media τις σοβαρές εξελίξεις της υγείας της για τόσους μήνες.

Το σκίτσο, είναι της Loren Capelli και συνοδεύει το άρθρο της ηθοποιού στους New York Times.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved