Τα μυστικά των παιδιών που αρρωσταίνουν σπάνια

Το άγχος των μαμάδων για τις ιώσεις κορυφώνεται αυτή την εποχή.

Τα μυστικά των παιδιών που αρρωσταίνουν σπάνια

Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που αν μπουν στο πρόγραμμα των παιδιών θα βοηθήσουν να μειωθούν οι πιθανότητες να κολλήσει εύκολα κάποιον ανεπιθύμητο ιο. Η σωστή καθημερινή υγιεινή, η άσκηση και ο καλός ύπνος είναι μερικές από αυτές. Απλές συνήθεις που όμως ενισχύουν την ανοσοποιητική δράση του οργανισμού σας και συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία του απέναντι στους ιούς και τα μικρόβια.

Τα παιδιά, λοιπόν, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους θα πρέπει:

Να πλένουν τα χέρια τους συχνά

Το τακτικό πλύσιμο των χεριών μειώνει δραστικά τον κίνδυνο να κολλήσει το παιδί σας ασθένειες του αναπνευστικού και γαστρεντερικού. Τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν να πλέον τα χέρια τους σωστά, πολλές φορές την ημέρα, και σίγουρα πριν από το φαγητό. Καλό είναι να βάλετε στη σχολική τους τσάντα απολυμαντικά μαντιλάκια χεριών και να τα διδάξετε πώς και πότε να τα χρησιμοποιούν.

Να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους

Οι ιοί εισέρχονται στο σώμα μας μέσω της μύτης, των ματιών και του στόματος. Μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί να μην αγγίζει αυτές τις περιοχές αλλά θα πρέπει να επιμείνετε – σε συνδυασμό με το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Ένας ακόμη κανόνας είναι και το να διδάξετε στο παιδί σας να μην μοιράζεται ποτέ το ποτήρι και την οδοντόβουρτσά του.

Να αθλούνται τακτικά

Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική, μέτρια άσκηση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των επεισοδίων γρίπης που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ενός έτους κατά 25-50 τοις εκατό. Η τακτική άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία των κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Να ακολουθούν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή

Φροντίστε τα γεύματα των παιδιών να περιλαμβάνουν άφθονα φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (μπρόκολο, φράουλες και πορτοκάλια) και βιταμίνη D (τόνος, εμπλουτισμένο γάλα και δημητριακά). Η κατανάλωση προβιοτικού γιαουρτιού μπορεί επίσης να συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού απέναντι στους ιούς.

Να κοιμούνται αρκετά

Τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν νωρίς για ύπνο. Ένας κουρασμένος οργανισμός είναι περισσότερο ανοχύρωτος απέναντι στο κρύωμα ή τη γρίπη. Τα περισσότερα μωρά χρειάζονται περίπου 14 ώρες ύπνου την ημέρα. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 11 έως 13 ώρες.
Όλα τα παραπάνω σημαντικό είναι να συνδυάζονται και με τα εμβόλια που θα πρέπει να κάνει κάθε παιδί (ανάλογα με την ηλικία του).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved